pozrowienia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich .Włochy piekny kraj kobiety i ludzie ich mentalność coś wspaniałego .Jestem nimi zauroczony,moim największym marzeniem jest tam żyć i mieszkać,spędziłem jakiś okres czasu w regionie Marche ......Ascoli Piceno i okolice ;san Benedetto....Co najdziwniejsze mam mozliwosc wyrobienia permessa rodzinnego ale....... no własnie ale .Pozdrawiam Wszystkich bardzo gorąco i życze powodzenia na Włoskiej Ziemi.
Jakiś czas temu również moim największym marzeniem była możliwość ułożenia sobie życia w tym pięknym kraju. I wiesz co? Udało mi się!!!! Od 2 lat jestem tutaj (z mamą i mężem...ale mąż od 1 roku), również region Marche i mam też szwagra w okolicach San Benedetto(Cupra Marittima) i jestem baaaaaaaaardzo zadowolona. I chociaż czasami jest mi ciężko(wiesz, daleko od polskich przyjaciół,czasem kłopoty finansowe...itd), ale ta nostalgia nie trwa długo, staram się pamiętać że w końcu mam to co chciałam i muszę to po prostu doceniać...Pozdrawiam ciepluchno...Ciao ciao
A ja Ci moge tylko pozazdroscic tez bym chciała wyjechac do Włoch i pewnie mam takie możliwosci ,ale mój mąż jest patriota i mówi nie.I co mam zrobić?Raz w roku "uciekam " do słonecznej i wesołej Italii.Popracuje podlecze duchowo ,nawet mysle ze wracam troche młodsza ,pomimo ze czas nie cofa sie .Ale cóż.
A ja mam prośbę ,jeśli mogę. Będąc w Pieve di Cento u włoskiej rodziny jadłam ciasto ryżowe .Moze ma ktoś przepis na prawede było dobre.Pozdrawiam

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa