oplacalna praca

Temat przeniesiony do archwium.
Jaka jest waszym zdaniem najbardziej oplacalna praca we Wloszech?
A o jaka prace ci chodzi? Dostepna dla polakow? czy tak ogolnie...
Chodzi mi ogolnie , glownie dla Wlochów.
Zapewne dla kazdego co innego znaczy oplacalna...na pewno zawody artystyczne , telewizja...adwokaci...tak jak i u nas. Jest pewnie troche jak u nas wazne zeby praca byla .
ta..."zawody artystyczne" są na pewno bardzo dochodowe w Polsce!!marzycielka!! :)
sa oplacalne...jesli staniesz sie slawny...znany...tak jak wszedzie...a jesli chodzi o inne zawody to rowniez wszystko zalezy od szczescia. Chyba w dzisiejszym swiecie nie ma nic pewnego...o wszystko musimy sie postarac sami. A jaki zawod twoim zdaniem daje gwarancje dobrego zarobku?
masz rację, że zawód to nie wszystko, liczą się przede wszystkim ZNAJOMOŚCI, niestety.. Ale wydaje mi się że kutafony typu "prezes zarządu" jakiejś dużej firmy zw. np.z motoryzacją, ropą, zaawansowanymi technologiami (może być IT), inżynierowie wszelkiej maści ale wysokiej jakości, dobrzy lekarze-specjaliści, popularni dziennikarze (i pisarze - i tu mamy pkt wspólny bo pisarstwo to dla mnie sztuka=tworzenie), oczywiście wszystkie gwiazdy i gwiazdeczki kina,muzyki itd.-niestety bez względu na talent{10.Muza-kina ma komu patronować:)} wybitni sportowcy, przekręciarze-politycy, handlarze dragami i bronią, szejkowie... chyba wymieniłam w odwrotnej kolejności:) cmq znalazłoby się parę zawodów, w których zarabia się więcej niż przeciętny malarz, rzeźbiarz czy poeta, szczególnie w najszej pięknej ojczyźnie...
To prawda...ale zeby zostac tym prezesem, dyrektorem...poza wksztalceniem trzeba miec niezle znajomosci...we wloszech moze bardziej niz tu w polsce...No i oczywiscie szczescie. Piszac o zawodach artystycznych mialam na mysli..tancereczki w TV...prawdziwa sztuka to moze cos wiecej niz zawod?
wloscy hydraulicy, elektrycy, dentysci i ogolnie wszyscy zajmujacy sie roznymi uslugami biora sporo kasy wiec mysle ze jest to praca oplacalna dla Wlochow i rowniez dla POlakow
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa