Hej Byłam we Florencji rok temu i tak bardzo zafascynowało mnie to miasto, że teraz postanowiłam pisac pracę dyplomową o jednym z głównych humanistów pochodzących z tego miasta: Machiavellim. Hmmmm także firenze robi wrażenie:) W okresie wakacyjnym mnóstwo turystów zwłaszcza z Azji, po angielsku dogadasz się spokojnie, niestety brudno, w centurm dośc drogo ale są takie supermarkety la coop, w których ceny nie są wygórowane. jesli chcesz kupić sobie jakieś tanie ciuch:) są takie sklepy, dwa znajdują sie przy dworcu: ciaociao! generalnie ciuchy są tam tanie, co prawda nie zbyt wyrafinowane jak na włoską modę ale np. na tani prezent dla kuzynki w sam raz;). Florencja jest zakorkowana maksymalnie! Jedzonko pyszne, a widoki wspaniałe cóż kolebka renesansowej kultury. Wieczorem wszystkie zabytki pięknie podswietlone, przyjemnie jest sobie spacerować po Ponte Vecchio w kierunku Piazza della Signoria i katedry Duomo. Cóż konkretnie chcesz wiedzieć? aha warto wybrać się za miasto i pojeździć po Toskanii - nasprawdę piekne widoki!!!!!!!!!!!!!!!