posrednicy pracy

Temat przeniesiony do archwium.
witam interesuje mnie czy ktos z was kontaktoal sie z posrednikami pracy z firm www.adara.pl oraz www.buissnes-service.com czy dostaliscie prace dzieki tym firma? czy moze ktos z was wyjechal do pracy z tych firm?
tak, jestem w trakcie jezykowego kursu przygotowawczego , moje prawo do wykonywania zawodu zostalo juz zaakceptowane prze wloskie ministerstwo, cv poszlo do datori del lavoro a 18 czerwca mam egzamin z jezyka i nie moge sie doczekac wyjazdu. Narazie nic nie wzbudzilo jakichs majacych uzasadnienie podejrzen i jest pare osob ktore z ta firma wyjechaly do pracy
ile kosztuje taki kurs przygotowawczy? czy oni podpisali juz umowe z toba? w jakim zawodzie bedziesz pracowac? czy placi sie za posrednicto u nich?i do jakich miast kieruja? ile trwa ten kurs?
zgodnie z umowa firma ponosi koszty tzw nostryfikacji i przedsiewziecia polegajacego na delegacji delikwenta do pracy, tylko w przypadku zerwania przez niego umowy te koszty przenoszone sa na niego. kurs jezykowy trwa 6-9 mcy i tylko za to w tej chwili place (150/ mc - 4 spotkania ) Praca przede wszystkim w pln Wloszech bez szczegolowych jak do tej pory informacji chociac w ost tyg pojawily sie jakies oferty; jestem fizjoterapeuta a ty ?
witaj. ja mam yksztalcenie budowlane , wiec nie mam szans na znalezienie pracy w swoim zawodzie. szukam wiec pracy jako opiekunka, sprzataczka, lub przy zbiorachh. a z tym posrednikiem to cos dziwne nie podaje zadnych konkretow pracy. moze im chodzi tylko o kursy?zeby zapisywac sie na kursy. ciekae czy wszystkie osoby ktore chodza do nich na kursy dostaja prace?
to troche nie tak ...
nie chce i bede reklamowac firmy zanim faktycznie nie pojade do pracy ale w moim zawodzie nie wyobrazam sobie pracy bez znajomosci jezyka, wiem jednak ze frima "eksportuje rowniez innej masci fachowcow w tym kierowcow, spawaczy itd; to ze organizuja kurs jest zupelnie zrozumiale - dla nich to tez jakas wizytowka ze ci ktorych wysylaja do pracy potrafia porozumiec sie po wlosku. Rozmawialem z osoba ktora pracuje we Wloszech i zostala wyslana przez ta firme, jest zadowolona ale mialo byc bez reklamy :) Marzenka - moze jednak warto sprobowac ?
witaj. ciekawa jestem czy dalej uczeszczasz na tej kurs? no i co z praca czy masz juz jakas umowe. ja do nich wyslalam swoje cv ale nikt mi nie odpoiedzial ani nie odpisal. cv wyslalam netm. a ty jak skladales cv? byles osobiscie u nich biurze??
tak, papiery skladalem osobiscie ,zreszta w takich sprawach nie polegam za bardzo na necie :] Jestem wlasnie po pierwszej czesci egzaminu jezykowego a firma jest w trakcie konkursu ofert i pod koniec czerwca lub na poczatku lipca ma sie wyjasnic czy wyjade przed wrzesniem czy we wrzesniu; jesli masz daleko to moze zadzwon ?
no niestey jak mam do wroclaia 100 km, wic kawalek jest. a cytales wypowiedz ggeny temat praca we wloszech. przeczytaj sobie. bardzo ciekawa wypowiedz. pozdrawiam.
tak przeczytalem i zainteresuje sie tym blizej ale po pierwsze ta dziewczyna nie jest w stanie dokladnie powiedziec kto dokladnie zawinil wiec troche glupio wysuwac wnioski tylko po jednym wpisie w dodatku jednostronnym. Nie mam tez zamiaru ani bronic ani reklamowac firmy. Jest zbyt duzo czynnikow i w ktorych ktos mogl nie dotrzymac umowy, przeoczyc cos albo oszukac; druga sprawa to to ze z pielegniarkami zawsze byl balagan bo wyjezdzaja ich tysiace, do tego wloska biurokracja i balagan podobny polskiemu ; nigdy zreszta nie bylo tak zeby wszyscy w jakiejs grupie mogliby byc zadowoleni; kolejna sprawa to to ze tzw frycowe odrobic trzeba i nic na to nie poradzisz, czy znasz dobrze jezyk czy nie, czy jestes dobrym fachowcem czy nie. Moim skromnym zdaniem ktos kto decyduje sie na podobny wyjazd powienen brac pod uwage ze musi startowac z poziomu 0 bo dlaczego miano by dawac komus fory tylko dlatego ze jest Polski ? To nie Eldorado o czym wiele ludzi zapomina jadac za chlebem i stad wiele rozczarowan placzu itd .
Oszusci .... zdazaja sie wszedzie nie tylo w Polsce ....
bede sledzic ten temat i zainteresuje sie blizej sprawa umow, poki co pozdrawiam i zycze powodzenia
witaj. widze ze sie troszke zdenerwowales.ja w lipcu bede w u nich w biurze bo bede przejazdem we wroclawiu to wstapie do biura i dowiem sie o jakas prace dla mnie i o arunki, umowe itp.w jakiej dzielnicy wroclawia jest ta firma? bo nie chce bladzic. podrawiam.
nie wiem czy sie zdenerwowalem - raczej mam zamiar wszystko sprawdzic dokladnie a to co napisal adam_999 tylko potwierdza to co napisalem wczesniej wiec raczej trudno myslec o tym ze bez jezyka mozna liczyc na dobra praca , do tego kwestia umowy, ktora nalezaloby chociaz zrozumiec przed podpisaniem ....
tu masz namiary
. http://www.business-service1.com/indexpl.php?id=kontakt
dokladniej to boczna odnoga ulicy Dlugiej na ktora musisz sie kierowac ew. pytac o dawnego Hit'a teraz Tesco. Samo biuro miesci sie w budynku Seata obok stacji benzynowej Shell
pozdrawiam
o ile dobrze pamietam byla to stacja STATOIL :)
hejka. dano sie nie odzyales. chcialaby sie doiedziec czy ukonczyles ju kurs lwloskiego z b.s.no i czy dostales ju jakies oferty. podrawiam.
ciao,czesc moglbys mi podac adres gdzie sa jakies dobre cv do pracy we wloszech lub napisz do mnie na mail: [email] lub [gg] ,dzieki,napisz cos o pracy na wakacje tez,umiem angielski,wloskiego sie ucze i jest dobrze,mam tam rodzine ale ciezko na poludniu cos znalezc procz zbiorow
Temat przeniesiony do archwium.