praca bolonia

Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna
jak sie czegos dowiem napisze ci na gg moj numer masz wyzej
cristiii odezwij sie do mnie na gg - 8143858
mam 2 oferty pracy , jezeli ktos chce moze skorzystac :

Cerco badante seria per mia madre che vive sola ed ha 83 anni (č
autosufficiente). Abita a Roma. Il mio n. di telefono č 338.2263790 e mi
chiamo Anna.

cerco badante per mia madre che č
invalida,
vive con mio padre che č autosufficiente, ma ci troviamo in puglia
esattamente a noci provincia di bari, abbiamo una badante che ci
abbandona
giovedi
il mio numero di telefono č 3473331476
chiamami che ti richiamo
ta w bari jest za 600 euro
oferta pracy provincia di Potenza.
cerco badante per mia mamma vitto e alloggio piu stipendio, qualsiasi
nazionalitŕ

per contatto immediato :giuseppe 335-80.277.24
Witam,
Jestem studentką,która od września jedzie do Bologni na studia z programu Erasmus/Socrates.Chciałabym się dowiedzieć czy znajdzie się jakaś praca dla studenki?-łatwo jest czegoś poszukać jeśli się bardzo tego chce?Może wiesz gdzie szukać?
Dzięki za odpowiedź-Beata
witam!a co powiecie jak ktos chce jechac do tej Bologni w sumie znajac bardzo dobrze angielski, nic wloskiego :P i jechac w sumie w ciemno, jaka jest sznasa na znalezienie czegos, np na polu czy cos?
Na wsi to napewno nikt nie mowi po angielsku. Jedz do Angli lepiej placa i jest wiekrzy luz. Ja pracuje w biurze ksiegowosci i moze dwie osoby na 30 mowia po angielsku.
ojoj...widze ze kolega po fachu...hahaha...a w jakim miescie pracujesz?
W Bologni w samym centrum
artur a u was w biurze nie potrzebuja sprzataczek?
idzcie na studia a nie do mioteł. ludzie
Jest dzieweczyna z Rumuni
gege!Bardzo chetnie----moze mnie przysponsorujesz?
Kazdy miał swój czas na skończenie studiów. Patrzcie realnie, każdy myśli o ciepłym kraju, krainie obfitości, anuż się uda "załapać" a wzamian praca. Tu nie jest tak pięknie. Praca jest cieżka, a upał jest wrogiem a nie sprzymierzeńcem. Jest tu full obcokrajowców jak Rumuni, Arabowie (głównie Marokańczycy), Rosjanie i inni. Oni nie myślą o wprowadzeniu euro w 2012 roku. Jeśli znacie jezyk to trzymam kciuki, bez języka zacznijcie lepiej od czegoś angielskiego. To bajka ze za granicą nauczysz sie jezyka w tydzien. Mozna tu byc 4 miesiace i bez podstaw nalezy zapomniec o parlo italiano. Z drugiej strony nie ma sie co załamywać. Apeluje o ostrożność a po drugie, jeśli macie jechac na wakacyjna prace to lepiej pieniadze które włożycie w ten wyjazd odłóżcie na szkołę. Tu nikt nie daje gwarancji zarobku. Poza tym formalności. Zastanawiajace czemu Włosi nie otworzyli granic dla Polaków do pracy, tylko marne 20.000 miejsc rocznie?
Witam Artur...
Mam pytanko. Mam pokończone kursy księgowości w Stowarzyszeniu głównych Księgowych w Polsce. Skończyłam licencjata z Rachunkowości i Finansów. Lecz jak na razie mój język włoski jest słaby... Ale jade w kwietniu i bede go szlifować.

Powiedz mi cięzka jest praca w księgowości? Czy są potrzebne jakieś inne dokunemty? Czy musze mieć magistra? I czy włoskie przepisy rachunkowości bardzo odbiegaja od polskich?

Pozdrawiam
dori masz mozliwosc znalezienia pracy odezwij sie do mnie na emila marcinjestem w pisa [email] podam ci nr tel 393284948691 marcinposc gluchego a oddzwonie
witam wiola1973 jestem obecnie we wloszech w pisa szukam pracy jesli chciala bys podac ten nr do itliano to bym byl ci wdzieczny to jest moj nr [tel]marcin
Ja cztery lata sprzatalem to biuro, tak zaczelem. Potem mnie zatrudnili w sekretarjacie. Po kilku kursach
Czesć Artur,czytalem Twój ostatni wpis i chciałem pogadać.Czy mogłbyś podać mi swoje gg?
czesc wiola. Czy moglabys mi opowiedzieć jak ci poszło szukanie tejpracy.. i czy juz pracujesz? Jestem studentką. Wyjezdzam najprawdopodobniej do Ceseny w ramach programu Erasmus - ale nie ukrywajmy zyciew bardoz drogie a chcialabym tam przezyc.. i chcialabym znalezc jakas prace.. Wiem ze w zawodzie nie mam chyba co liczyc...(architektura) ale jakos chociaz dorobic....
Hello:) Ja tez szukam pracy w Bologni lub nad morzem ,musze dokonczyc studia(ost. rok) wiec koncem maja ,poczatkiem czerwca mam nadzieje ze bedę juz w IT.
CZY KTOS WIE COS NA TEMAT PRACY PRZY ZBIORACH WE WLOSZECH...TAK NA LATO
DZIEKUJE Z GORY
nikt ci nie pomoze z rodakow, nikt ci nie wskaze info. rodka dla rodaka to przyslowiowa swinia boi sie ze wyjesz mu z koryta. wiec zapomnij o pomocy na tym forum.
aga1983 odezwij sie do mnie prosze!! Moj nr [gg]
czesc przeprowadzilam sie do bolonii dwa tyg temu i szukam pracy, jestem we wloszech od prawie szesciu lat i znam dobrze jezyk nie wiesz o jakiejs pracy???
Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Kultura i obyczaje