czy ktos moze mi pomoc??

Temat przeniesiony do archwium.
chcialabym wyjechac do wloch, poniewaz juz od dawna fascynuje mnie ten kraj, czy ktos moze mi napisac, jaka ewentualnie moglaby podjac prace mloda dziewczyna?? co mam zrobic??
jezeli masz pieniadze to najlpiej jechac , wynajac mieszkanie i szukac pracy na wlasna reke. nie ufaj ludzia ktorzy obiecuja zlote gory, posrednika,jakims tam znajomym.pamietaj ze ludzia sa rozni, co innego mowia i pisza a co innego robia. ja sama zbieram na podroz , moim celem jest podjecie pracy uczciwej.podrawiam
Młode Polki są chętnie zatrudniane w charakterze Au-Pair (opieka nad dziećmi i domem), często na stałe, jeśli się sprawdzi. Ja sama właśnie dostałam w Rzymie pracę w tym charakterze i lecę tam 26 lipca. Poza tym, jako kelnerki, barmanki (zależnie od znajomości języka). Sezonowo także przy zbiorach (aktualnie sezon na pomidory jest). Oczywiście najstarszy zawód świata ma największe wzięcie... Popyt jest duuuży, ale sądzę, że to nie jest uczciwe, czy przynajmniej satysfakcjonujące zajęcie ;-))
W każdym razie warto jechać i szukać, i pytać. Podobno też jest popyt na wykwalifikowane pielęgniarki (ale tu trochę zachodu jest). No i jeszcze jako sprzedawczyni możesz pracować. "Szukajcie, a znajdziecie"
Pozdrawiam i życzę powodzenia!