A jestes ubezpieczona w polsce? Bo po wejsciu do unii nasze ubezpieczenie pokrywa ewentualne koszty leczenia we wszystkich krajach na zasadach podobnych jak obywatele w danym kraju...trezba tylko jakis swietek z kas chorych.
[konto usunięte]
19 sie 2005
obecnie pracuje w szpitalu i mam ubezpieczenie.Ale koncze prace koniec sierpnia,i niewiem jeszcze czy bede sie sie rejestrowala w urzedie pracy,bo nie bedzie mnie 4 miesiace a tam nierstety trzeba sie pokazywac co miesiac a to jest w moim przypadku niemozliwe.Slyszalam ze mozna wykupic ubezpieczenie np roczne w PZU??
[konto usunięte]
19 sie 2005
Sa oczywiscie takie ubezpieczenia...ale trzeba za nie placic. Nie wiem czy w urzedzie zatrudnienia jak sie zarejestrujesz nie mozesz zglosic wyjazdu za granice w poszukiwaniu pracy...dowiedz sie wszystkiego bo po co wyrzucac pieniadze jesli nie bedzie to konieczne.
[konto usunięte]
19 sie 2005
ok zapytam ,jeszcze jedna sprawa maz ma na stale umowe w pracy i moge byc ubezpieczona na niego??
[konto usunięte]
19 sie 2005
możesz wykupić ubezpieczenie na czas pobytu we włoszech np,w Generali
nie jest drogo,ja tego nie robiłam,jak cos mi dolegało,moja babka załatwiała wszystko,a kiedy musiałam iść do pogotowia-wystarczył paszport
[konto usunięte]
19 sie 2005
Nie znam sie na tym ale kiedys bylo cos takiego mozliwe jako niepracujaca zona...ale to beda wiedzieli w zakladzie pracy meza...moze ktos z kadr cos podpowie. W razie czego dowiedz sie w urzedzie zatrudnienia czy warto sie zarejestrowac...bo skoro pracowalas i placilas skladki to moze przyslugiwal ci bedzie tez zasilek...dowiedz sie wszystkiego.
hej barbie i ty tutaj:):) dzieki za podpowiedz po niedzieli przejde sie do urzedu pracy
[konto usunięte]
19 sie 2005
Jak nie bylismy w Unii to warto bylo sie ubezpieczyc ale teraz moze wystarczyc nasze to warto o nie sie postarac.
violamen
21 sie 2005
Radze sie rozejrzec na tej stronce /sa tam nr tel tez/:
http://www.nfz.gov.pl/ue/
Ja przed wyjazdem do Wloch zalatwilam sobie taki swistek, ktory pozwala na korzystanie tam ze swiadczen lekarskich.
pozdrawiam