akademik w Neapolu

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś może mi udzielić rady czy osoba już po studiach może sobie załatwić akademk we Włoszech, np. w Neapolu?
czesc luk, nie mam info nt. akademika, ale popytam wsrod studentek i dam ci znac mailem :-))
pozdro z biura, ciao
no raczej takiej mozliwosci nie ma...wiem ze jest problem zalatwic tutaj akademik bedac studentem... ale jest bardzo duzo ogloszen o wynajmie mieszkan lub pokoi..pozdrawiam..studentka z neapolu :)
Witam ,
wybieram się do Neapolu w styczniu. Też chciałabym tam podjąć studia , mam na myśli językoznawstwo , kulturę Włoch lub historię sztuki .
Jakie są warunki przyjecia ? Znam włoski , ale obawiam się ,ze niewystarczająco dobrze . Pewnie musiałabym zacząć tam od kursu językowego .
Z góry dziekuję za odpowiedż,
Pozdrawiam
Witam!Mieszkam niedaleko Neapolu i tez jestem zainteresowana studiami w tym miescie.Rzeczywiscie jesli chcesz podjac studia we Wloszech musisz znac jezyk wystarczajaco dobrze zeby sluchac wykladow, rozumiec wszystkie zagadnienia i zdawac czekajace Cie egzaminy w jezyku wloskim.Uczelnie nie stawiaja nam , jako obywatelom panstwa , ktore nalezy juz do UE obowiazku ukonczenia kursku jezykowego przed przystapieniem do skladania dokumentow na uczelnie.Aczkolwiek takowy kurs bylby zapewne ulatwienim w kontynuowaniu nauki na wloskiej uczelni.Sama tez znam jezyk lecz przed rozpoczeciem studiow postanowilam zrobic roczny kurs wloskiego zeby lepiej poradzic sobie w przyszlym roku i zdawac egzaminy punktowane mozliwie jak najwyzej...
Anneti a , ty juz ukończyłaś ten kurs roczny ?
Znalazłam w necie stronę z kursem dla obcokrajowców w Neapolu . Nawet nie był bardzo drogi . Włoskiego uczyłam się sama z książki i oczywiście przez rozmowę . z moim chopakiem . Tyle , że on mówi po angielsku , a ja odpowiadam po włosku . Teraz wyjeżdzam na Sylwestra i pewnie będę znowu tłukła autokarem . Napisz jak możesz w jakim mieście mieszkasz i jaki kierunek Cię interesuje ?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Pomoc językowa