POlska szkoła

Temat przeniesiony do archwium.
Mam takie pytanie.Za rok wyjezdzam na stałe do Włoch.Mam 16 lat,nie znam języka.Jak to jest ze szkołą?Tam chciałabym isc raczej do szkoły średniej,ale czy istnieje szkoła polska w większych miastach?Prosze o odpowiedz.
Prosze was...jak wiecie cos na ten temat to prosze napiszcie mi.
czesc marta!!Moja mama pracuje w ewłszech itam zabrałą mojego 9 latnego brata do szkoły i ona jest teraz w pierwszej klasie szkoły podst.
A co do ciebie to racezj bedesz musiał sie jezyka nauczyc bo nie ma innego wyjscia,ale jestes młoda wiec szybko sie nauczysz.a w wiekszych miastach sa polski szkoł w rzymie neapolu.moja mam mieszka w Cantagrillo 40 km od florenc.ale moj brat chodzi do szkoł dla obcokrajowców!!jesli on siebie radzi ty tez sobie poradzisz!!!
sorki za błedy tam nie maiło byc ona tylko on :D
Dziękuje Ci bardzo za odpowiedz.To mnie troche uspokoiłaś:)Ja słyszłam,że trzeba chodzić do włoskiej szkoły i 3 razy w tygodniu na kształcenie języka do polskiej.Musze się jeszcze popytać:)
o tym co napisałąs nie słyszałęm ale nauczysz sie sama nawet jezyka bo jesli bedesz w srd włochó szybko załapiesz o co chodzi i bede ok.moj brat juz mowi dos dobrze po włosku a jest dopiero 2 miesace:Dpozdrowki pa
moge prosic o Twoje gg?
7557099 :D:D:D
hej chciałabym kontynuowac naukę w 2 klasie liceum w milano..
cy wiecie gdzie jest polska szkoła?? i czy w ogole można ?
czesc Marta! My mieszkamy w Bolonii,nasza corka przyjechala tu zemna dwa lata temu,nie znala wogole jezyka.Znajomi nam mowili ze sa tu szkoly polskie,ale jak sie okazalo ze sa ale tylko uzupelniajace z jezyka polskiego histori matematyki i chyba geografi.I nie jest to szkola obowiazujaca.Jest ona co dwa tygodnie.Wiec nie mielismy wyjscia i poszla corka do wloskiej szkoly.Na poczatku bylo jej trudno ale szybko pojela jezyk i teraz juz biegle mowi po wlosku.Wiec nie zastanawiaj sie tylko odrazu idz do szkoly wloskiej.Zycze Ci powodzenia a jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka