Rzym-Sycylia

Temat przeniesiony do archwium.
Jak najszybciej i najtaniej dojechać z Rzymu na Sycylie? Może znacie jakieś tanie włoskie linie lotnicze? Czy lepiej próbować pociągiem ?
sprobuj autokarem z Rzymu do Kalabrii i pozniej stamtd na Sycylie. znalezc korzystny lot na Sycylie z pewnoscia nie bedzie latwo. sprawdzilam tanie linie, ktore ja znam, ale niestety na Sycylie nikt nie lata:-(
sprawdz tu: www.flightpoint.de . lot kosztuje jakies 102 euro
un salutone
jesli oczyeiscie bedziesz mial odrobine szczescia:-)
patrzylas na strone www.flayairone.it
przelot z rzymu do palermo kosztuje kolo 86 euro..zawsze z nich korzystam..
to lot z Rzymu do Katanii
jezeli chodzi o pociag to cena jest prawie taka jak za samolot..i chyba najlepiej korzystac z nocnego ale to straszeni dlugo trwa i trzeba rezerwowac wczesnie na treni italia
jestes pewny, ze taki jest adres?bo jakas nie moge otworzyc takiej strony
mnie sie otwiera
jak nie to wpisz w google air one i tam na 100% znajdziesz
pozdrawiam
http://www.flyairone.it/it/Index.asp
tak na 100% sie otwiera
Dzieki.
Ale wydaje mi sie to dużo. Najlepiej by było połączenie z
Warszawy na
sycylie, ale nasze linie lotnicze niczego takiego nie proponują. Dlatego coraz częściej zastanawiam się nad pociągiem z Rzymu.
wejdz na strone treni italia..tam zobaczysz ceny pociagow w zalaznosci od gotowosci do poswiecen i mozliwosci finansowych jest jakis tam wybor tyle ze wiaze sie to z calonocnym siedzieniem w normalnym przedziale..ale o ile pameitam to taka opcja kosztlowala mniej niz 40 euro
A właśnie, że lata - CENTRALWINGS, do Katanii.
86 euro z Rzymu do Palermo? To strasznie drogo. Ja zapłaciłam rok temu ponad 400 zł z Polski do Katanii liniami CENTRALWINGS więc nie mówcie, że nikt z Polski nie lata bo lata.
Po za tym płacić 86 euro za lot z Rzymu do Palermo 86 euro, czyli ok. 340 zł. Z Warszawy do Rzumu można polecieć za niewiele ponad 100 zł razem ze wszystkimi opłatami a potem pociągiem i wyjdzie o wiele taniej.
sprobuj wiec teraz poleciec tymi liniami z Polski do Katanii. moze rok temu bylo tak jak mowisz, ale nie teraz!
Poszukałam i znalazłam.
Lot z Warszawy do Rzymu w dwie strony 278 zł a potem pociągiem ok.25 euro w jedną stronę. Wychodzi razem 500 zł w obie strony. Tylko teraz jak dostac sie z lotniska na dworzec i to jeszcze późnym wieczorem?
samolot przylatuje na Ciampino?
jezeli tak to jest stamtad autobus jadacy na stacje kolejową Ciampino i stamtad pociag - wydaje mi sie ze raczej do pozna jezdzi ale moge sie mylic
(nie powinnas miec problemow bo wiekszosc polakow ktorzy przyjezdzaja na Ciampino musza sie dostac na dworzec kolejowy)

czy na Fiumicino? - jezeli Fiumicino to jedynym sposobem wyjazdu jest pociag o ile pamietam za 9 albo 11 euro
a tak w ogole to jakie linie maja w dwie strony za 278 do Rzymu..chetnie bym sama skorzystala
właśnie na fiumincino... :/
najlepiej by było taksówką, ale... :/
teraz mam troche metliku w głowie..ale o ile pamietam to ten pociag bezposrednio dojezdza na termini (glowy sobie nie dam uciac bo w tym roku pojechalam samochodem ale w zeszlym w jedna strone pociagiem a w druga z sycyli do rzymu samolotem - na fiumicino a potem galopkiem na ciampino do wizzair...a chcialam byc bardziej oszcedzna i zrezygnowalam z oferty bezposredniego dojazdu fiumicino - ciampino za 15 euro..i zaoszczedzilam cale 1.5 euro a utargalam sie jak osioł..nie warto ;))
taksowke raczej bym sobie darowała...no chyba ze masz kase ktorej chcesz sie pozbyc...ale to pewnie bys wybrala samolot na sycylie a nie pociag ;)
A piechotą to ile zajmie?
no raczej to bym sobie z glowy wybila...mysle ze caly dzien to na 100% fiumicino jest wlasciwie poza miastem...a poza tym nie sadze zebys sie wybierala bez bagazu...
no to co mam robić ? :(
wsiasc na fiumicino w pociag - sprawdzilam jezdzi bezposrednio co godzina i podroz trwa pol godzinki
to jest jedyny najlepszy sposob
do pociagu trafisz bez problemu
sorki troche pokomplikowalam moje wywody...
ale dotyczyly one glownie polaczenia ciampino - termini
jezeli chodzi o fiumicino - termini to ten pociag to jest jedyne i sluszne polaczenie nawet jezeli kosztuje 10 euro
Masz racje z Fiumicino najwygodniej i chyba najszybciej pociagiem jest bezposredni i zatrzymuje sie dopiero na dworcu Roma Termini...ceny bilety dokladnie nie pamietam ale chyba 9 euro .
centralwing lata z polski do katanii ale tylko w okresie od maja do października...
ja kupilam bilet w obie strony za 247zl w centralwing.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa