włoskie wulkany

Temat przeniesiony do archwium.
posukuje roznych materiałów na temat włoskich wulaknów . materiały moga byc w j.polskim jak i włoskim:)) Jesli maiłyb ktos cos takiego to prosze napisac na forum luba na moj adres emeil: [email]
a jakby tak wpisac w wyszukiwarke np google wulkany?
albo vulcani i zaznaczyc, ze chcesz odpowiedzi w jez. wloskim?.......
Hey, byłam w tym roku w Italii i miałam okazję wspiąć się na Wezuwiusza---wrażenie poprostu niesamowite!!!Krater zapiera dech....
Wszyscy znają tak w zasadzie tylko Wezuwiusza,ale jest jeszcze ciekawostka w Neapolu nazywa sie vulcano solfatara ... to są dopiero wrażenia, chodzi się w srodku krateru i od czasu do czasu z pod nóg zasyczy para wodna a na samym środku kipi lawa ze ścian buchaja opary siarki ...... robi to wrazenie ..... niesamowite.Wulkan jest w Puzzoli ostatni przystanek metra
Pozdrawiam
buahahahahaha:D:D:D pogratulowac wyobrazni:D
tak...niesamowite wrażenie! co prawda zapach niezbyt przyjemny ale widok niesamowity! gorąco polecam!
mam gdzieś książkę (po włosku) o solfatarze, wezuwiuszu i innych ciekawych miejscach w neapolu i okolicach.
było fajnie ale chyba nie odczułam tego samego co Sonia...ale tak czy inaczej warto tam zajrzeć:) będąc w okolicy:)
do xyzzż- z malkontentami nie dyskutuję!
trishya to to potrafi chyba kazdy . :)))
a jesli ktos chce pomuc to raczej mi chodzi o naukowe materiały dotyczace wulkanów a nie wrazenia z wycieczki:)

pozdrawiam :))
Ojej pmóc się pisze przez "ó" pamiętaj:)
Przecież koleżanka Ci wyraznie powiedziala,ze wystarczy wpisac na goole i wyświetli Ci sie dużo linkow,na pewno cos znajdziesz...
*pomóc
wiesz co jak nie masz nic wartosciowego do pzrekazania to lepiej nic nie pisz :) bede b. wdzieczna:)) bo jak na razie widze ze jestes b. sflustrowana
a tak na marginesie literowka sie kazdemu moze zdazyc
buahahahahahaha

pozdrawiam Cię AGA
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia