poszukuję mieszkania w Neapolu

Temat przeniesiony do archwium.
witajcie!

Wybieram się na kilkumiesięczny staż do Neapolu pod koniec stycznia. Poszukuję mieszkania w miarę taniego w Neapolu.
Z góry dzięki za pomoc!!!

luk
hej
mieszkam w nepolu moge ci pomoc cos znalezc
napisz mi w mailu kiedy dokladnie przyjedziesz i jaka cena cie interesuje
pozdrawiam
[email]
Witam

Dzięki za odpowiedź na moje ogłoszenie!
Poszukuję mieszkania, a dokładniej pokoju w Neapolu.
Przyjeżdżam ok 15-18 stycznia 2006. Cena w granicach 250 euro. Oczywiście zawsze się można jakoś w tym temacie dogadać :)

pozdrawiam
luk
Najwazniejsze, to zebys mial sie gdzie zatrzymac na poczatku, potem wystarczy przejsc sie na Spaccanapoli i tam wisi pelno ogloszen o pokojach, czasem tylko lozkach. Ceny od 180 euro za lozko do 230, 250 za oddzielny pokoj. Ja wlasnie wrocilam niedawno z Neapolu, bo mialam problemy ze znalezieniem mieszkania, ale ja po prostu juz nie chcialam mieszkac wraz z czworka ludzi i jedna lazienka i chcialam wynajac cos sama. Niestety nie do konca sie udalo i musialam wracac. Chcialabym znow pojechac do Neapolu, moze w lutym, tyle, ze jesli chodzi tam o mieszkanie, to cholernym problemem jest tzw. avanti, czyli- wynajmujesz mieszkanie za 300 euro, a na dzien dobry placisz 3 razy tyle, czyli 900, gdzie kolejne 300 to czynsz za nastepny miesiac, a nastepne 300 to kaucja, ktora "odmieszkujesz" przez miesiac, kiedy zadeklarowales, ze juz zwalniasz mieszkanie. To durny przepis, ktory blokuje wielu, wielu ludziom droge do wynajecia normalnego mieszkania. Nie wiem tylko, nie jestem pewna, czy avanti dotyczy tylko samodzielnych mieszkan, czy rowniez pokojow wynajmowanych u studentow. Czy ktos moze mnie w tej materii oswiecic?
dzięki Maldi za odpowiedź. Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że najlepiej to wbić się na parę dni do jakiegoś hostelu na początku. A nie wiesz czasem czy często zdarzają się oszuści przy wynajmowaniu mieszkania, tj. czy nie zwracają kasy za kaucję itp.?

luk
w Neapolu i prowoncjach to w wiekszosci oszusci pod byle pretekstem moze nie oddac kaucji.Powie ze sciany musi odmalowac ,albo ze okno sie nie domyka.Sama bylam w takiej sytuacji.Mieszkałam bardzo długo pod Neapolem i radze uwazac. pozdrawiam
a czy można bez kaucji?
Bez kaucji nie da rady, nigdy o tym nie slyszalam, ale, jak mowilam, nie jestem pewna, czy kaucja dotyczy rowniez pokojow wynajmowanych u studentow, ktorzy kogos szukaja...Choc mysle, ze tak, bo oni sami przeciez kaucje placili, jak wynajmowali od kogos mieszkanie, wiec...
Co do oszustow, nie slyszalam w sumie wsrod moich znajomych o zadnym takim przypadku, w Neapolu jest, przypuszczam, tak, jak wszedzie, zalezy, na kogo trafisz...
I jeszcze masz tu adres hostelu w Neapolu, widzialam go, bardzo fajny, odnowiony, w swietnym punkcie, centrum miasta, widok na morze, towarzystwo miedzynarodowe i wesole, pokoj 4 osobowy, kosztuje ok 15 euro za noc:
Ostello Mergellina
23 SALITA GROTTA
tel.[tel]
naprawdę wielkie dzięki za pomoc! wszystkiego dobrego!

luk
dzięki za adres tego hostelu!
Zarezerwowałem sobie tam miejsce na klika dni i bede szukał ogłoszeń po mieście. Mam jesze tylko jedno pytanie. Czy jest sens szukać coś poza centrum Neapolu?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka