przez firme lepiej?

Temat przeniesiony do archwium.
szukam osob ktore zalatwialy lub zalatwiaja sobie prace przez firme"bisnes service" lub"italika". czy wyjazdy do pracy za posrednictwem tych firm to dobry pomysl? czy ma ktos jakies negatywne doswiadczenia lub wskazowki na co uwazac zawierajac umowe z tymi firmami?
uważaj na firmę "infoitalia"z nysy,kręcą tak przy załatwianiu wszystkich spraw że aż trudnon się połapać,o "italice"- ilu ludzi tyle wniosków
italica italice nie równa ,jeśli chodzi o tą z Wrocka{ul.Piwna} to osobiście i dobrze znam 4 osoby(pielęgniarki),które tam pracują,mieszkają z rodzinami.
na temat bs tez zdania sa podzielone,dzwonilem do nich bo moj koles zalatwial u nich prace ale zwodza go prawie roku, a to cofneli pozwolenia we wloszech a to cos i tak w kolko i dalej siedzi na walizkach jak ten osiol dlatego sie rozmyslilem
bietola czy twoj koles to pielegniarz czy fizjoterapeuta? jesli fizjo to chetnie bym z nim pogadal o tym zwodzeniu zanim sam zaczne byc zwodzony.
a jak wyglada sprawa nostryfikacji dyplomow?firmy sa w tym zakresie rzetelne czy robia jakies wkretki? interesuje mnie przedewszystkim czy oddaja do reki zalatwione we wloskim ministerstwie zdrowia znostryfikowane dyplomy czy tez nie oddaja ich traktujac jako zabezpieczenie dla siebie?
ja tez jestem fizjo i chcialem pojechac do roboty we wloszech ale po tym co uslyszalem zastanawiam sie czy oni wogole umieja znalezc te prace; kiedy tamten skladal u nich papiery to gadka szmatka i pelen luzik ze nie ma problemow ze znalezieniem pracy bo oni szukaja na gwalt ludzi a z tego co mowil to przez rok wyslali moze z 2 osoby; co do papierow to podpisujesz u nich upowanienie i oni zalatwiaja niby w twoim imieniu a do reki oczywiscie nic nie dostaniesz
dostaniesz jak zaplacisz im 2000 zl albo po 1 roku pracy ktora obowiazuje przy podpisaniu umowy ciao tutti!!!!
Zgodnie z prawem włoskim nie ma czegoś takiego jak opłata za nostryfikację(czyli uznanie kwalifikacji zawodowych),ten dokument jest wydawany pracownikowi bezpłatnie,za niego musi zapłacić tylko i wyłącznie pracodawca.Ci co jadą z Biurem Labor z Bolzano za nic nie płacą.Ani za kurs językowy,ani za dokumentację,za nic kompletnie.
Duzo by mowic- ja wyjechaem z jedna z tych firm i jeszcze nie wiem co o tym wszystkim sadzic. Pozdrawiam
Nie mówię,że wszystkie są oszukańcze ale 99,9% tak,zwłaszcza te wymienione na początku.Ja od 2000 roku wyjeżdżam z polską agencją i do tej pory siedzę w kraju.Dlatego teraz poszukałam oferty włoskiego biura pracy,w kwietniu tego roku i już w grudniu jadę,wszystkie moje dokumenty już są w Ministerstwie we Włoszech,pracodawca wszystkim się zajął.
Tato misia-to napisz nam o wszystkim.Każdy kto wyjeżdża za granicę do pracy szuka informacji i kontaktów.Naprawdę twoje doświadczenia mogą się przydać
moja kolezanka wlasnie dzis jeczie juz jest w autokarze do pracy do wloch mam z nia kontakt wiec opisze jej wrazenia ciao!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia