au-paire = un permesso di lavoro???

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Wszystkich forumowiczow a zwlaszcza tych najbardziej zorientowanych w sprawach urzedowych wloskiej administracji.Czy ktos zna moze strony internetowe gdzie mozna dokladnie sprawdzic czy polska opiekunka do dziecka potrzebuje pozwolenie na prace we Wloszech. Z tego co slyszalam to nie potrzebne sa pozwolenia, aczkolwiek pewna wloska rodzinka uwaza ze nadal pozwolenie to jest wymagane, wiec prawde mowiac juz sama nie wiem co mam na ten temat myslec.Jesli sa osoby ktore sa zorientowane w temacie prosilabym bardzo o pomoc, Ania
Hej,
Ja spedzilam 3 miesiace w Mediolanie jako au pair. Nie potrzebowalam żadnego zezwolenia. Mozesz przebywac we Wloszech 3 miesiace na pewno bez problemu. Dluzej nie jestem pewna;)
pozdrawienia
Witam.Bylam au-pair przez 4mc-e,rodzina zalatwila mi permesso di studio,bo jak wszyscy mowia,au-pair to nie jest praca(z tym do konca sie nie zgadzam).Naquesture musialamzaniesc papiery potwierdzajace,ze sie ucze wloskiego,poza tym reszte powinni napisac oni.tzn.rodzina.
Pozdrawiam
Czy ktoś wie w jaki sposób można dowiedzieć się czy otrzymano permesso - poprostu nie odebrałam dokumentu z urzędu, wróciłam do kraju. Czy jest możliwość wejścia na jakąś stronę i sprawdzenia poprzez nr permesso .
hej ja mysle ze mozna przebywc ile sie da bo przecierz jestesmy w uni europejskiej wczesniej tak bylo ze tylko 3 miesiace i wracac do polski juz sama sie pogubilam

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa