Z Ciampino na Roma Termini

Temat przeniesiony do archwium.
W czwartek lecę do Rzymu, ląduję niestety na Ciampino i muszę się dostać na Roma Termini na pociąg. Czy ktoś z Was już tak podróżował? Podobno jest jakiś autobus co 10 minut, który jedzie na Termini
jest taki autobus, ale jeżdzi chyba co 30 min. Kosztuje 1 euro i dowiezie Cię na stacje metra Anagnina, a stamtąd za kolejne 1 euro dotrzesz już bezpośrednio na Termini.
Buon sogiorno a ROMA!!!
Ciao
Dzięki za wyjaśnienie, ja słyszałam tylko, że ten autobusik mnie zawiezie bezpośrdnio na Termini. Tak czy siak, lepiej wiedzieć, że będę musiała zrobić kilka przesiadek :-/
jest tez bezposredni autobus na termini, ale jest drozszy, kosztuje miedzy 8 a 10 euro.
Nieistotne, ważne żeby mnie zawiózł bezpośrednio na termini. Nie chcę krążyć i się przesiadać, zważywszy, że Rzymu akurat nie znam. Dziękuję bardzo.
ok to są takie duze autobusy, jak wychodzisz z lotniska stoja po prawej stronie. nie pamietam nazwy, terranova albo cos takiego... to są autobusy jakiejs linii, easyjet albo ryanair. zawioza na termini
Jojot, dziękuję Ci ślicznie :-)
Raffaello....co to za autobus, co jedzie do Anagnina?
jakis specjalny czy taki miejski??
Agatka, to jest zwykła linia podmiejska i nie tylko, COTRAL (przeważnie niebieskie autobusy), bilet jeszcze w zeszłym roku tylko za 1€.
ilecka, czy mozesz mi napisac jak sie dostac pociagiem z ciampino do rzymu, bo wiem, ze tak ostatnio jechalas
wyslalam ci wiadomosc na gronie...odpowiedz prosze!
Agatka, autobusem z lotniska jedziesz do Ciampino FS, ma napisany na autobusie kierunek jazdy. Wyżej napisałam, że to przeważnie niebieskie autobusy, poprzednim razem za to jechałam takim starym pomarańczowym :) wysiadasz na dworcu w Ciampino i pociągi do Rzymu jeżdżą co jakieś 20 min. także za dużo się nie naczekasz.
Teraz bilety kosztują: autobus 2€, i pociąg 2€

A co, znowu się wybierasz? Ty wojażerko! :)
Autobus Cotral albo Schiaffini - to chyba jakaś kooperatywa, czy jak ich zwał
nie, ja teraz dlugo nie wyjade:(
to tez sa autobusy COTRAL?

bardzo ci dziekuje za tak szybka odpowiedz...musialam dokladny przewodnik ;) stworzyc dla moich znajomych, ktorzy jutro leca na weekend do Rzymu.....ten sam lot co my:)
wielkie dzieki!!
ooo juz odpowiedzialas...super juz wszystko wiem ...BARDZO CI DZIEKUJE!!!!
:-**
Nie ma za co :)

A już Cię posądzałam o kolejny urlop :)
jest autobus firmy TERRAVISION - terravision.it, ktory dowozi bezposrednio na Termini, kosztuje 8 euro (7 euro przy zakupie biletu w 2 strony). Jechalam nim w styczniu i za kilka tygodni znowu. pozdrawiam
tez nim raz jechalam, ale jest drogi...wiec lepiej publicznymi srodkami lokomocji:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Programy do nauki języków