peryferiarzymu

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktokolwiek z was mieszka na polnocnych peryferiach rzymu, w strone olgiaty? przeprowadzam sie tam wkrotce z centrum i chcialabym poznac wasze opinie o tych terenach. transport do centrum rzeczywiscie taki kiepski? bede zalowac? (mam male dziecko i pragne uciec od tlumow i halasu ze wzgledu na niego)
widocznie musisz miec duzo pieniedzy skoro stac cie na mieszkanie w olgiacie?? z kim jestes z jakims piłkarzem? załatw mi autograf od TOTTIEGO jestem jedo fankom
...a co Cię to interesuje?....
Dziewczyna prosi o pomoc, to jej pomóż, jak umiesz...a nie wstawiasz głupie komentarze.
Jesli chodzi o Olgiate, to rzeczywiscie peryferie, ale nie jest tak zle z komunikacja, bo do i z centrum jezdzi bodajze co pol godziny pociag linii Roma-Viterbo. A przynajmniej odpoczniesz od halasu i bedziesz miala blisko do Anguillary.:)

Pozdrawiam,
Dee
No i okolica piekna...:)
Fakt, daleko, ale ladnie. Jesli bedziesz mieszkac w samej Olgiacie (istotnie - dzielnicy bogatych), to zeby wyjsc/wyjechac z dzielnicy trzeba, zdaje mi sie, miec samochod, bo dzielnica jest ogromna.
Ale moze bedziesz poza, blizej pociagu... zreszta pewnie sama zauwazysz, ze mieszkajac na peryferiach, samochod bedzie Ci nieodzowny, chociazby po to, zeby pojechac do supermarketu, z dzieckiem oczywiscie.
Ja mieszkam od przeciwnej strony Rzymu - poludniowej, poruszam sie w kierunku centrum niemal wylacznie kolejka+ metrem, ale samochod jest mi niezbedny, by do tejze kolejki dojechac w 2 minuty, zrobic po drodze zakupy itd.

Nie udalo nam sie spotkac, gdy mieszkalas (tj. mieszkasz jeszcze, ale ja juz przechodze na czas przeszly) na Appii. to teraz juz sie nie uda. Zycze powodzenia. Jak sie ma mala?
Jesteś jedo fankom... No tak. A ja jestem fanem języka polskiego. :D
dzieki dziewczyny. za bogata niestety nie jestem, ale los tak chcial ze wlasnie tam znalezlismy odpowiadajace nam mieszkanie - male, ale okolica rzeczywiscie kusi. szkoda tylko ze zadna z rodaczek tam nie mieszka, bo bede sie czula troche jak na wygnaniu
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Ogłoszenia