szukam polakow mieszkajacych w palermo

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 49
poprzednia |
Siemka! od 4 miesiecy mieszkam w Palermo. Przyjechalam tutaj poniwaz moj ukochany jest sycylijczykiem. potem dowiedzialam sie ze mozna tutaj studiwac wiec zostalam. Miasto jest cudowne, ludzie wspaniali, slonce gorace... ale brakuje mi polakow. chcialabym strasznie spotkac sie z kims mieszkajacym na sycylii :))))
hej. ja z kolei chetnie dowiedzialabym sie czegos nt studiow w PMO, bo jeszcze nie mieszkam, ale na pewno będę, wiec zostawie namiary i mozemy kiedys pogadac [gg] , mail: [email]
:)
Palermo jest piekne! przyjezdzaj jak najszybciej!!! :DD w tym roku bedziesz zdawac na uczelnie tutaj? ja chcialam sie dostac na akademie sztuk pieknych wiec o uniwersytecie wiem malo. na akademie trzeba miec dokumenty ukonczenia szkoly, mature, zdiecia-ogolnie dokumenty i zdaje sie z jezyka wlsokiego. dostaja sie praktycznie wszyscy. jakbys chciala cos wiecej wiedziec to moge sie popytc osob ktore studiuja na uniwersytecie. :)
:)
no ja poki co wybieram sie na wiosne na zwiady a pozniej na 2 miesiace wakacji..pozniej sie wszystko okaze, choc na studia pewnie bedzie za pozno, to sprobuje zastanowic sie nad innymi drogami.w kazdym razie moj kontakt masz, mozesz zostawic mi swoj, zawsze to jakies 2 miesiace, kiedy pewnie jakies towarzystwo sie przyda:) i mnie i Tobie;)
ja jakos tak pod koniec maja wyjezdzam ale to jeszcze nie jest pewne. jak tu wpadniesz a ja bede to napewno sie spotkamy :) zostawiam ci mojego maila: [email]
jak to mozliwe ze w palermo nikogo nie ma???
W sierpniu wyjeżdżam do Palermo, a dokładnie do Termini Imerese, to miasteczko oddalone ok. 30 km od Palermo.Czy jest ktoś w tamtych okolicach???
[wpis usunięty]
zastanow sie dziewczyno co robisz!!!!!!!!!!!!!!!!nie wiem czy ta rodzina chce byc obserwowana, podajesz ich adres publicznie w internecie, mozesz za to poniesc odpowiedzialnosc!!!!
no wlasnie ! nie masz juz po co do nich jechac juz wiedza co zrobilas, takie osoby na wstepie wylatuja, pokazalas ze jestes nieodpowiedzialna, a co dopiero jechac i pracowac jako au-pair, dobrze, że ludzie w pore sie dowiedzieli
Po to jest to forum zeby sobie pomagas PRAWDA

I nwogóle po co takie dyskusje na mój temat

Nie chcesz pomóc to nie pomagaj
Ciebie nie prosiłam

Jak wiadomo wyjezdzajac do pracy do itali duzo osob zostaje oszukanych

Dlatego jezeli jest taka mozliwosc i osoby które tam mieszkaja moga pomóc

dlaczego nie co widzisz w tym złego

Jakoś trzeba sobie radzić tymbardziej ze jade do pracy w ciemno praca z internetu

I np. jak ja bym teraz mieszkała w Palermo i ktoś na forum by poprosił tak samo jak ja to napewno bym to sprawdzila i i pomogla by dziewczyna nie zostala np. oszukana i nie trafila juz w najgorszej mysli do clubu nocnego

Więc uszanuj moją prośbe.

Pozdrawiam wszystkich w Palermo i nie tylko
Praca jaka służąca we Włoszech to nie jest żadna praca. Nie dostaniesz umowy, nie bedziesz zarejestrowana. Pieniądze będą zależały od łaski bądź niełaski Włocha, zachorujesz radź sobie sama. Zamiast obiecanego 1000 dostaniesz 300 i będziesz miała nawet za co wrócić. Złapana przez policję nie deportują Cie, ale będziesz miała kłopoty. Zastanów się czy nie lepiej iśc do agencji i pracować legalnie (!) na umowę (!) za normalne pieniądze w Irlandii albo Wielkiej Brytanii, na etat 40 godz/tyg. za 1500 funtów. Pomyśl!
nie jest wcale tak bajecznie w anglii jak piszesz i nie jest prosto znalezc prace za takie pieniadze.ludziom sie wydaje ze na wyspach jest jak w raju... wielka bzdura :))))
czy pisałem że na wyspach jest jak w raju? bajecznie? gdzie to wyczytałaś? Na wyspach masz normalny konkurencyjny rynek pracy, jeśli nie potrafisz, nie chcesz, jesteś leniem to nie pracujesz. Różnica między Italią, a UK i Irl polega na tym, że pracy możesz szukać w Polsce. W tej chwili na forum gazety, znajdziesz rekomendacje dla najlepszych (!) legalnych pośredników. Ofert dla opiekunek, niewykwalifikowanej pomocy medycznej itp. masz sporo. Pracodawcy umowę dają Ci do podpisania tu w Polsce, przysługuje Ci prawo do wypowiedzenia. Pracodawcy płacą transport i zakwaterowanie na początku pracy. Nie jest lekko ale nie jest się okradanym i co najważniejsze jest się chronionym prawem i TO JEST PO PROSTU NORMALNE! We Włoszech duża część sektora usług medycznych i podobnych jest całkowicie w szerej strefie i panuje tam prawo dżungli. Jest to Włochom z powodów politycznych na rękę, bo w obecnej sytuacji demograficznej nie ma możliwości za pieniądze budżetowe zoorganizować sensownej opieki ludziom starszym. Do Włoch dziewczyny lećcie na wakacje a pieniądze zarabiajcie tam gdzie płaci się legalnie i dobrze.
zgadzam sie z toba ze lepiej jest pracowac legalnie.wcale nie neguje twojej wypowiedzi.uwazam jednak ze bardzo wiele osob mysli o anglii jak o zlotych wyspach.trzeba umiec sie przebic i miec troche szczescia zeby naprawde dobrze zarabiac.widzialam wiele takich osob ktore przyjechaly pewne lepszego zycia i bardzo szybko dostaly od zycia po twarzy.a ty gdzie teraz przebywasz??ja wcale nie jestem pocieszona tym co piszecie o wloszech bo sama mysle o wyjezdzie.anglia juz mi sie znudzila :)))))
Ja mam za sobą paroletni epizod pracy na wybrzeżu adriatyku. Byłem dzieciakiem i dobrze się w sumie bawiłem. Parę lat temu mając już dyplom magistra znalazłem swoje miejsce w Rzeczpospolitej a w p półtoramilionowym mieście i żyje mi się znośnie. Natomiast zawodowo jestem w Italii dosyć często i ostatnio coraz częściej na wyspach i korci mnie by zmienić zajęcie i spróbować w globalnym koncernie. W braży IT brakuje ludzi którzy koordynowaliby usługi na rynku włoskich bo wiadomo, że wyspiarze co jak co ale obce języki mają to dobre jak kuchnię.
ja w sumie jestem w kropce.zawsze marzylam o zyciu we wloszech - slonce,dobre jedzenie i ogolnie caly ten klimacik.w anglii jest szaro i zimno brrr ale... gdzies tam w srodku zawsze bede nosila kawalek swojej anglii, jakis sentyment zostaje.w sumie to juz sie przyzwyczailam do zycia na wyspach.tylko to slonce chlip chlip :))))))ach tam nie bawie sie tak znowu nie wiem co zrobic a bylam tak pewna hihihihih pozdrawiam i lece na kieliszek czerwonego winka pa
Z łatowścią znajdziesz sobie pracę jako sales manager/representative na włoski rynek zobacz jobs.ie i nie tylko, więc nic straconego :)))
jedziesz do pracy w ciemno? bo znalezionej w inetrnecie i w internecie szukasz ludzi, ktorzy maja sprawdzic czy wszystko jest ok? chyba zartujesz...........
Do Sabatki
Tak jestem z Bydgoszczy, niestety jak napisałam ja do Palermo wybieram się w połowie sierpnia.
Musisz sama podjąć decyzję, czy warto jechać w ciemno.Poza tym możesz się spodziewać, że praca będzie polegała nie tylko na opiekowaniu się dziećmi. Oni zawsze tak mówią, a potem okazuje się, że masz jeszcz sprzątać, prać i obiady gotować.
witam

tak sie składa ze ja tez jestem z Bydgoszczy

Jak bedziesz w Palermo to moze sie spotkomay jak bedziesz chciala

jak bedziesz jechala bo ja busem z orbisu zawsze wyjezdza w poniedziałek a w Palermo jest dopiero w środe
Pozdrawiam i do usłyszenia
Witam,
A ty kiedy wybierasz się do Palermo?
Pewnie również będę jechała autobusem, (firma przewozowa Eurobus).
Na miejscu bardzo chętnie zawrzę polskie znajomości.
pozdr
no ja jade 10 lipca i 13 bede na mijscu o 04.00
tam podobno 13,14,15 sa jakies swieta , dni Palermo czy cos w tym stylu

Albo pojade do znajomych do Rimini i oni mnie zawioza do Palermo

Jasne ze sie spotkamy napewno pojdziemy razem nad morze
przyjmujesz zaproszenie

a ty jedziesz tam do pracy

Pozdrawiam
hey mam pytanko jak najtaniej mozna sobie zorganizowac jakies wakacje na sycyli ?? moze byc palermo ale niekoniecznie :) pozdrawiam
Witam!!! (do hhallo i bydgostia)
Ja najprawdopodobniej tez pojade 10 lipca eurobusem do Palermo i fajnie byloby miec kogos do rozmowy w czasie drogi no i oczywiscie zeby pozniej sie spotkac:)))Zostaje w Palermo przez cale wakacje wiec pewnie bede sie troche nudzic bo moj chlopak praktycznie caly dzien jest w pracy... Jezeli kotos by byl zainteresowany spotkaniem to podaje [gg] mozemy pogadac. Pozdrawiam:)
Do hhallo
Witam!
Ja jadę do Palermo do faceta, właściwie na stałe, ale pracować też będę. Muszę jeszcze załatwić trochę spraw tutaj a Polsce. W tej chwili odwiedzam stronę rzadko, z powodu awarii komputera. Podaję adres e-mail: [email]
Mogłybyśmy się wymienić numerami telefonów i w ten sposób kontaktować się już w Palermo. Oczywiście im więcej nas będzie tym lepiej :)
Czekam na odpowiedź.
pozdrawiam!
witaj

jasne ze sier odezwe
ale w tej chwili troche słabo sie czuje jestem po zabiegu chirurgicznym mam założone szwy az 5 a to wszystko przez ząb mądrości

Szkoda ze nie jedziemy w tym samym czasie bylo by sympatyczniej
Bo nie wiem jak wytrzymam 3 dni

Teraz mam jeszcze przeprowadzke wiec musze sie pakowac a potem pakowac i szykowac do wyjazdu ...
bo 10 juz tuz tuz

pozdrawiam i do usłyszenia i zobaczenia
witam laseczki

no ja juz jestem w Palermo jest cudownie

umowmy sie ze napiszecie do mnie na maila a ja wam odpisze i wymienimy sie numerami ok [email]

a tak wogole to mam okazje pomoc innym dziewczynom w znalezieniu pracy
bede zagladac na dzial Au-pair
ale tez otworze nowy temat

czekam na listy 3majcie sie kochane
Magdalena
Witam!
A ja tu jeszcze się męczę. Miałam jechać do Palermo w połowie sierpnia, ale chyba nie dam rady. Czekam na operację i wysyłają mnie z jednego szpitala do drugiego.
Teraz mam termin na wtorek, jeżeli się pospieszą, to może na koniec sierpnia będę na tyle sprawna, żeby wyjechać.
Pozdrawiam dziewczyny mieszkające w Palermo, no i całą resztę forumowiczów :)
ja znowu w palermo!!! bede tu dwa tyg bo potem jade do polski. chetnie zobacze sie z kimkolwiek z poski kto jest w palermo. ciao!!! [email]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 49
poprzednia |

»

Pomoc językowa