Gargano

Temat przeniesiony do archwium.
hmmm...może to trochę nie w ten temat, ale nie miałam innych pomyslow gdzie dodac takie pytanie, moglby mi ktos udzielic dokladnych informacji o Gargano? jak tam jest? i nad jakim morzem lezy? a mieszkancy poludnia, ? kraza o nich dziwne kawaly, mam nadzieje ze przesadzone. dziekuje i pozdrawiam:)
Gargano jest cudowne. Spędzilam 2 miesiące z okładem w Vieste. Jest pięknie i cieplutko, a ludzie - jedyni w swoim rodzaju. Tam poznałam kupę przyjaciół. W tym roku też tam pojadę ale tylko na kilka dni, jak skończę pracę. Polecam Gargano wszystkim!!!!!!!!
Tez polecam bylem tam okolo 10 razy i zawsze jak mam czas jade tam w rozne miejsca.Lezy nad morzem adriatyckim:)
Tak, okolica przepiekna.
Ale tak ogólnie to straszny syf jak na całym południu. Brudne ulice, potwornie brudna plaza (poza ta strzezona z łóżkami do wynajecia)- muszle klozetowe, resztki mebli i masa niezidentyfikownych rzeczy, ktore wyrzuciło morze. W restauracjach zdarzaja sie kelnerzy z brudem za paznokciami. W środku pólwyspu zaniedbane drogi, brudne zapuszczone miasta, na poboczach swinie i kozy pasące sie dziko i wyjadające resztki ze śmietników.
Ale przyroda piękna, ludzie sympatyczni.Polecam szczególnie wycieczke statkiem do grot.
A o samym Gargano gdzie lezy itd, to z łatwoscią znajdziejsz w internecie.
hmmmm megi to ja nie wiem kiedy ty tam bylas, ja bylem w tamtym tygodniu i plza czysta byla tam gdzie bylem jak do tej pory,drogi po ktorych jechalem bylu w super stanie,na kelnerow nie patrze:)
No chyba ze bylas w malfredoni to fakt zgodze sie z tym co mowisz ale na Gargano jest Parco di Gargano i tam jest naprawde czysto :)
A moze pojechalas przez przypadek na wysypisko smieci?
Nie przesadzaj wcale tak nie jest....a jesli jest to na pewno nie w takim stopniu jak na polnocy.Poudnie jest piekne i polnoc nie moze sie rownac...
Byłam z zeszłym roku w sierpniu w okolicy Rodi. Gdy zobaczyłam jak wygląda nasz "domek" na campingu i w jakim stanie są toalety zaczęłam po prostu płakac! Tłuc sie przez pół europy samochodem, aby trafic w takie warunki - to był szok! Moze popełniłam błąd, ze wczesniej jedziłam nad morze do Ligurii?? A ceny na południu wcale nie są niższe.
Ale tak jak pisałam -plaza potworna, nikt jej nie sprząta poza częścią należącą do campingow i hoteli.
Jak ktos mi nie wierzy, ze widziałam straszny brud i fatalne drogi -trudno. Aby sie przekonac proponuje przejazdzke w głąb Gargano.
Byc moze, jesli ktos jedzie i przez cały czas nie rusza sie z hotelu, wykupuje wycieczki zorganizowane i widzi co tylko to, co mu pokazują moze byc zachwycony bo faktycznie widokowo okolica jest przecudna(groty, tremiti)
Na forum WP tez kiedys była dyskusja na ten temat - wpisy w podobnym klimacie do tego, co napisałam..
no wiesz ja jak mowie nie narzekalem bylo ok.Moze trafiliscie na jakis camping tani o komforcie taki jak na wysypisku smieci.Szkoda ze jeden camping robi reklame calemu Gargano ale mi nikt nie powie ze tam nie jest pieknie :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka