swieta w milano

Temat przeniesiony do archwium.
WItam! za tydzien wybieram sie do Milano, bede tam rowniez na wielkanoc i zastanawiam sie czy ktos orientuje sie czy w swieta odbywa sie polska msza, gdzie i o ktorej? bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz..pozdrawiam
w kosciele na MM turati, in via Moscova, niestety nie wiem jak sie kosciòl nazywa.. msza ok 10.00
kosciol S. Bartolomeo, via Moscova 5/9, tam byly polskie msze w kazda niedziele o 10.
Ale czy dalej tam sa - Polacy "dostali" inny kosciol, nie pamietam gdzie/ktory i niestety nie wiem, czy juz zaczal dzialac...
Moze zadzwon do konsulatu ([tel]), kiedys tam zawsze wiedzieli gdzie i kiedy Polacy maja msze.
na boze narodzenie byla jeszcze tam.. ale jakies 2 tygodnie temu znajomy mi mòwil ze w jego parafi (blisko Via dei meravigli) sa polskie msze.. dziwilam sie nawet ze "drugi" kosciòl jest... nic nie wiedzialam...
zasiegnelam info u zròdla.. msza jest w nomwy kosciele Santa Maria alla Porta na ulicy o tej samej nazwie.. godzina 11
dzieki bardzo wszystki za podpowiedzi! Zuza rozumiem ze w niedziele o 11? :) pozdrawiam wszystkich
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa