CV wloskie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Mam jeszcze pytanko. Czy ktos ma wzor CV po włosku? I czy w tym CV nalezy zamiescic krotko notke z "Wyrazam zgode ..."
CV po wlosku ma taki sam schemat jak po polsku. "wyrazam zgode"nie jest konieczne, to zalezy od firmy
Dzieki Ci bardzo
masz tekst oficjalny
Ai sensi e per gli effetti di cui alla legge 31 dicembre 1996, n. 675, si presta il consenso alla raccolta e al trattamento dei dati contenuti nel presente documento.
Wlosi jeszcze czasami chca tzw. autocertificazione, tj. ze to co napisalas w CV jest zgodne z prawda
Ai sensi e per gli effetti di cui all’art. 2 della legge n. 15/1968 e dell’art. 1 del D.P.R. n. 403/1998, la sottoscritta ..., nata a ... il ..., codice fiscale ...., consapevole che le dichiarazioni mendaci sono punite ai sensi del Codice penale e delle leggi in materia, dichiara che tutti gli atti, stati, fatti, informazioni e titoli esposti nel presente curriculum vitae sono completi e conformi a verità.
mixi..Włosi tak samo jak u nas wymagają wpisania regułki o pozwolenie...
Zgadza sie, karolka, a ta formulka brzmi duzo prosciej niz nasz polska.:) Oto ona:

Si autorizza il trattamento dei dati personali in conformità alla legge n. 675/96.

Pozdrawiam,
Dee
czyli na dole cv mam to wkleic i bedzie ok?
Dokladnie.:)
ok dzieki,juz wklejam:)
to naprawde zalezy od firmy i ludzi. mnie np. przyjeli do pracy na podstawie bardzo ogolnego CV i nawet bez pytania czy mam Carta di soggiorno CEE.
nie wiem..Napisalam cv po wlosku(co zajelo mi kupe czasu:))XZobaczymy co z tego wyjdzie
a Ty gdzie pracujesz?
w bibliotece ale to przez czysty przypadek (i kupe szczescia)
CV naprawde nie jest trudne. Wg mnie wazniejsze jest przyniesc osobiscie CV - niech Cie zobacza. Wlosi to wzrokowcy, jak Cie zobaczy i zapamieta to juz duzo.
Przez przypade?Ale to chyba szczęśliwy traf...Tylko że ja jestem w Polsce i nie mogę oddać go osobiście.Przymierzam sie do wyjazdu.....:)
jezeli wysylasz CV do firm przemyslowych i miedzynarod. to wysylaj po wlosku i po angielsku. Od razu w dwoch wersjach. Nie mam doswiadczenia w szukaniu pracy na odleglosc. Uwazam, ze najlepiej jest szukac od razu na miejscu ale do tego trzeba miec na poczatek zaczepienie. Ogloszen w prasie lokalnej jest duzo, na tzw. riviera romagnola to w lecie jest zatrzesienie polakow i polek pracujacych i tych odpoczywajacych tez. Ale na znalezienie dobrej pracy w turysytce to juz chyba troche za pozno.
wiem,ze jest juz pozno...ale licze na szczescie.Mam co prawda rodzine we wloszech,ale z rodzina roznie...Moze byc praca w rolnictwie, niekoniecznie turystyka
Mnie o carte di soggiorno w ogole nie pytali, po prostu w mojej firmie nie ma znaczenia, jakiej jestes narodowosci. Przeczytali CV i dzien pozniej zadzwonili, zeby umowic sie na rozmowe. Z kolei moja kolezanka kota dostawala, bo podczas wiekszosci rozmow kwalifikacyjnych padalo pytanie o "permesso" i za nic nie mogla wbic niedoszlym pracodawcom do glowy, ze nie ma z tym problemu, jesli zdecyduja sie na jej zatrudnienie, to wszystko sie spoko zalatwi. W koncu bez pracy nie dostaniesz karty pobytu "per motivi di lavoro"... Niestety, wielu Wlochow nadal mysli, ze Polacy znajduja sie poza UE i niektorzy nawet nie chca sluchac tlumaczen.

Maxi, WSZYSTKO zalezy od firmy i ludzi, jakich spotkasz. W Polsce tez mozesz nie wpisac formulki o danych osobowych, nie wszyscy sie czepiaja. Ale taka formulka jest, i w Polsce, i we Wloszech, i teoretycznie nalezy ja wpisac. Tym bardziej, ze to nic nie kosztuje.:)

Pozdrawiam,
Dee
Dee,
powiedz mi, ponieważ sama jestm w trakcie szukania, na razie zdalnego - znalazłaś pracę w firmie będąc na miejscu czy jeszcze z Polski. Bo sama nie wiem co zrobić.Mogę jechac do Włoch, mam się u kogo zatrzymac na chwilę, ale to może być dopiero w czerwcu. Co byś mi radziła? Biorąc pod uwagę, ze znam wloski i dwa inne języki + doswiadczenie w pracy w ogóle.
Dzieki.
Jesli chcesz to napisz na mojego maila: [email]
ja tez niby mam sie u kogo zatrzymac,ale w ogole nie wiem jak zaczac wszystko...za co sie zabrac...Bede wdzieczna za wszelkie informacje.moj meil [email] szanse na znalezienie pracy z polski?
Z góry dzięki
ja tez niby mam sie u kogo zatrzymac,ale w ogole nie wiem jak zaczac wszystko...za co sie zabrac...Bede wdzieczna za wszelkie informacje.moj meil [email] szanse na znalezienie pracy z polski?
Z góry dzięki
Ja to podobnie jam maxi - przez przypadek.:) Przyjechalam do Wloch na pare tygodni, odpoczac po magisterce, o zadnej pracy nie myslalam (odkladalam ten problem na wrzesien-pazdziernik;)), a tu nagle ni stad ni zowad propozycja.:) W sumie to nie wiem, co Wam poradzic, wydaje mi sie, ze lepiej szukac na miejscu (ale tylko wtedy, jesli macie sie gdzie zatrzymac i bedziecie mogly sie utrzymac), bo pracodawca moze od razu sie z Wami skontaktowac, obejrzec, zaprosic na rozmowe bez czekania na Wasz przyjazd itp. Ale moze sie myle, zreszta duzo zalezy tez od rodzaju szukanej pracy. Do pracy sezonowej np. w turystyce mozliwe, ze przyjmuja na odleglosc, po przeczytaniu CV paru rozmowach telefonicznych, gdy znaja juz poziom jezyka delikwenta, ale moge sie mylic.
dzieki jak nic nie znajde stad,to jade tam.W czerwu.Mam u kogo sie zatrzyma,a poza tym nie wysiedze tutaj!
w czerwcu to chyba nie jest dobry pomysl bo to poczatek wakacji, byloby lepiej we wrzesniu ale kto wie ... duzo jednak zalezy od szczescia. Szukaj pracy raczej na polnocy albo pn-wsch. tu jest o wiele wiecej niz na poludniu. Bezrobocie tylko 2-3 %. A poza tym do domu niedaleko ...
Na północ sie wybieram...W milano mam znajomych, ale z powodow osobistych nie hcce tam ptracowac.Masz racje blizej do domnu,ale czy bedzie chcialo sie wracac?
bedzie. zobaczysz jak zatesknisz szybko. pobyt za granica daje duzo mozliwosci ale i tak sie teskni - to taka polska choroba. I teskni sie za bzdurami. Swieta bedziesz chciala spedzic w Polsce, cos sie wydarzy i bedziesz musiala szybko wracac do kraju - w takich wypadkach zawsze jest lepiej wsiasc w samolot lub wiedziec ze w kilka godzin samochodem bedziesz w domu. Jakikolwiek wyjazd w pd. wloch musi byc zaplanowany bo jest dlugi. To w koncu 2 tys. km a nie 1 tys. No i ekonomicznie to tez jest roznica
mozna szukac na odleglosc, ale i tak jesli beda zainteresowani to trzebaby przyjechac na rozmowe kwalifikacyjna ... i to szybko :)

pozdrawiam
Opowiem Wam moja historie :)
W zeszlym roku przed wakacjami wysylalam swoje CV .Chcialam jakas prace tylko na wakacje, wiec nastawilam sie na turystyke.Przegladalam w internecie wszystkie oferty i wysylalam gdzie sie dalo.Wchodzilam na stony jakichs miast, szukalam adresow mailowych restauracji i tam tez wysylalam.Przyszly wakacje...i nic...wiec pojechalam do Norwegii...ale ...do czego zmierzam...jakies trzy tygodnie temu dostalam maila.Maja mnie w swojej bazie danych i pytaja czy nadal jestem zainteresowana.Ja na to:oczywiscie,prosze przeslac mi swoja oferte:)Pan pyta mnie na jakim stanowisku chcialabym pracowac, na jakim mam najwieksze doswiadczenie...itp.Nie traktowalam tego powaznie...az pewnego dnia zadwonil...mam prace w restauracji, jako kelnerka...w Rimini :)
Dziewczyny nie myslcie tyle tylko dzialajcie:)
...i tak sobie pomyslalam ze jak chce jakas prace na przyszle wakacje to juz powinnam sie zabrac za wysylanie CV :)
sia a nie potrzebuja tam wiecej kelnerek?...Ja tez szukam pracy,obojetnie czy sprzatanie pokoi,czy kelnerka. Moj [email] Prosze daj znac.
a..przesle mi ktos przykladowe cv na maila?? Takie zachecajace do zatrudnienia mnie:) Please.... [email]
Cześć!Ja też prosiłabym kogoś o przesłanie mi przykładowego cv po włosku i jakieś adresy stron gdzie moge poszukać pracy we Wloszech. Właśnie kończe studia i chciałabym znależć tam pracę,tylko nie wiem jakie mam szanse?Będę wdzięczna za jakieś porady.Mój email [email]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia