EUROKADRA-posrednictwo ok?

Temat przeniesiony do archwium.
121-136 z 136
| następna
Prosze napisac cos wiecej o tym egzaminie. z czego pytali, jak dlugo trwal, czy byl tylko ustny itp
Jeżeli możecie to napiszcie coś więcej o tych egzaminach, jakie były pytania, bo w Polsce są dziewczyny które czekają na wyjazd i te informacje będą dla nich bardzo cenne. Amal dlaczego pracujesz jako pomoc pielęgniarska, ze względu na język czy jest jakiś inny powód?
Jesli chodzi o egzamin to na wstepie pytaja ogolne rzeczy z curriculum Vitae a pozniej test pisemny Kupcie ksiązke Jolanty Bielińskiej Język Wloski dla Pieledniarek i nauczcie sie pojęć z dzialu definicje niektorych terminow medycznych i tego trzeba sie nauczyc bo sa np. pytania co to jest dispnea,biopsia byl tez tekst np. biblioteka Narodowa w Rzymie trzeba przeczytac i odpowiadac na ytania pisemnie. I byl tez tekst z brakujacymi wyrazami ktore nalezało uzupenic. pozdrawiam Lidka
Dzięki Lidka jeżeli będziesz miała jeszcze jakieś informacje to napisz, napewno to pomorze, a ty jak sobie radzisz w nowej pracy i w nowym środowisku?
oczywiście
Wiem od kolezanek,które sa pielęgniarkami ze ten egzamin był z pojec medycznych z wymienionej tu ksiazki"Włoski dla pielegniarek"oraz z przepisów prawnych, które są na końcu tejze ksiazki.Miały tez tekst do dosłownego przetłumaczenia bo chodziło o zrozumienie i była luźna rozmowa.A pomoca pielęgniarska sa te pielegniarki i pielegniarze,którzy nie dostali w ogóle nostryfikacji z jakiegos tam powodu lub jeszcze na nia czekają mimo,ze agencja juz ich wysłała do pracy bez tego dokumentu(tak dzieje sie często ale nie zawsze z pielegniarkami które wyjechały z polskimi agencjami).
Lidziu! Dzieki za informacje. Przydadza sie. Ja wyladawalem w casa di cu w Marzio i obecnie najwiekszym moim zmartwieniem jest niemoznosc chodzenia na kurs. Moze znasz jakis w Varese? Ale wieczorny odpada, bo ostatni autobus mam o 20. Ogolnie rzecz biroac nie jest zle, choc nie to jest szczytem moich marzen. Ale to dopiero poczatki. Pozdrowienia.
Pezzata donnola. Moze jestes pessata, ale napewno nie donnola, bo to przemile stworzonko, ktore nikomu krzywdy nie robi. WIEM, BO JEST ICH W OKOLICZNYCYH LASACH OD CHOLERY. Moze przestan wreszcie ludzi w blad wprowadzac? A.S.A lub O.S.S. to osobne stanowiska, ktore sa tu i bylu niezaleznie od obecnosci Polakow. Moze wreszcie powiedz gdzie bylas i z jaka firma, bo jak do tej pory wszedzie cie pelno, ale tylko marudzisz. Ja tu przyjechalem PRACOWAC NIE MARUDZIC, wiec daj mi w reszcie spokuj.
Ja w Varese bylam tylko raz na rozmowie w szpitalu. W ubieglym roku przywiozla nas firma IN TIME na rozmowe. Bylo nas 9 wybrali 5 ale pozniej szpital wybral inna firme. Takze niestety ale nie znam Varese, teraz jestem w Bergamo i pracuje od kilku dni w casa di Riposo. jesli chodzi o kursy to sa tutaj organizowane oplata jest roczna i kosztuje ok. 15 euro oplata tylko za materialy. mysle ze w varese tez sa bo to miasto tez jest duze.Pozdrawiam
To co napisałam wiem od pielegniarek które właśnie sa 2 tygodnie po egzaminie w izbach, wyjechały do Włoch z włoska agencja.Rozmawiałam też z pielegniarkami które wyjechały z polskimi agencjami.To one właśnie mówiły mi o tym,ze wiele pielegniarek pracuje jako pomoce pielegniarki bo,mimo ze nie dostały nostryfikacji,agencje i tak je wysłały zeby tam pracujac czekały na upragniony dokument.Mówiły też,ze tak mozna pracowac bo,mimo posiadanej nostryfikacji,nie moga byc pielegniarkami bo pracodawca ma zastrzezenia do znajomosci jezyka.te wiadomosci przekazały mi pielęgniarki z Florencji.
witajcie kto mi pozmoze,jak mam dojechac z Autostazione Milano - Lampugnano do varese
najprosciej to dojechac na /poludniowy wschod /bedzie to ok 10 km/do dworca kolej.Milano Porta Vittoria i pociagiem dalej,pociag jedzie ok 1,20 bilet ok 5 eu
Lampugnano - jedziesz czerwona linia metra do przystanku Porta Venezia.
Tam masz stacje kolejowa Milano Porta Venezia skad masz pociagi do Varese.
Pod linkiem ponizej masz przykladowe, ok. godz 8 rano. Jak chcesz zobaczyc inne godziny, to kliknij na logo Trenitalia a nastepnie wpisz stacje i godzine, ktora cie interesuje.

http://orario.trenitalia.com/b2c/TimeTable?stazin=milano+&stazout=varese&datag=09&datam=04&dataa=2008&timsh=08&timsm=00&x=34&y=8&lang=en&nreq=5&channel=tcom

cena biletu ok 4,50 euro
czesc
Szukam ludzi ktorzy mieszkaja w Bergamo bo za tydzien sama sie tam wybieram i bede tam przez jakis czas prcowac.Byloby milo gdybym mogla poznac tez Polakow tam mieszkajacych. Czy jeszcze tam mieszkasz? Czy znasz jakichs Polakow z okolic Bergamo? Szukam tez mieszkania do wynajecia i jesli masz jakies pomysly to pisz prosze.
p.s. czy mozesz do mnie napisac na mail: [email]
Z gory serdecznie dziekuje!
A nie prościej dostać się na Garibaldiego? Stamtąd multum pociągów na Varese.
Temat przeniesiony do archwium.
121-136 z 136
| następna

« 

Studia językowe

»

Życie, praca, nauka