Kraków-co wartow zwiedzic??

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao a tutti!! :) Bardzo Was prosze o informacje co warto zwiedzic w Krakowie i na jakiej ulicy sie co znajduje?? I gdzie jest typowe polskie jedzenie ??-nazwa i jaka ulica?? I jak z Karkowa dojechac do Wieliczki??? Jak dlugo sie jedzie autobusem? A jak dojechac do Oświęcimia chodzi mi o autobusy? Bardzo was prosze o pomoc!!!To dla mnie bardzo wazne...
Witam mieszkam w Krakowie i serdecznie pomogę. mój e-mail: [email]
Mozesz napisac tutaj co i jak?? Moze innym tez sie przydaja te informacje. Ti prego..
Co warto zwiedzić?
Oczywiście Wawel, Smoczą Jamę, Kościół Mariacki, Sukiennice...
Kazimierz
Polskie jedzenie... polecam knajpę CHŁOPSKIE JADŁO. Jest ich kilka. Jedna np. na ul. Św. Jana, druga na Grodzkiej. Obie praktycznie od razu przy rynku.
Do Wieliczki i Oświęcimia jeżdżą autobusy. W informacji turystycznej przy dworcu na pewno udzielą Ci wszystkich informacji, bo teraz przy dworcu jest jakiś remont i możliwe, że są jakieś zmiany.
Miłej zabawy!!
Pozdrawiam.
Tutaj jest internetowy przewodnik po starym mieście http://krakow.zaprasza.net/przewodnik . rna tutaj znajdziesz rozkład jazdy autobusów z dworca gł. http://www.rda.krakow.pl/rnJeśli chodzi o jedzenie to też polecam Chłopskie Jadło.rnPolecam również wejście na kopiec np Kościuszki czy Kraka.
Dziekuję Wam!!!:) Jesteście wspaniali!!!! A jakiś plan znajdę w necie co po kolei zwiedzać? Z trasą i nazwami ulic?? No i które locale i dyskoteki blisko centrum warto odwiedzić???
a tu pensjonat prowadzony przez mojego znajomego wlocha:

http://www.radziwillowska.com/pl/index-pl.htm
:-)pzdr
co do lokali, to zalezy co lubisz:) najlepiej sie chyba mowi o takich miejscach jak prozak (pl Wszystkich Świetych) albo Krzysztofory (ul. Szczepańska), ale to muzyka typowo klubowa. Natomiast z obserwacji wiem, że sporo osób które pojawiają sie turystycznie w Krakowie odwiedza Gorączke i sasiadujący Frantic (dla mnie osobiscie zbyt tloczno, no i w sezonie cale wloskie wycieczki sie tam kieruja lacznie z Panami po 40 w krawatach i garniturkach:))Wszystko to przy rynku, wiec czlowiek sie nie nachodzi w poszukiwaniu miejsca. Bardzo przyjemnie jest na Kazimierzu, przy placu nowym, albo przy ulicy szerokiej (tam polecam fshut, calkiem fajna knajpka), ale na Kazimierzu można przede wszystkim posiedzieć, pogadac i zjesc najlepsze w Krakowie ZAPIEKANKI!!!:)Jest bardzo swojsko...W rynku jeszcze niektorzy zachwycaja sie nad Przychodnia Towarzyska, sa dwie jedna na Florianskiej kolo Mc Donaldsa a druga na Szewskiej. A jak ktos sobie chce posiedziec i posluchac muzyczki na zywo, to U Louisa w rynku, Harris Piano Jazz Bar itd tez rynek. Czasem najfajniej jest po prostu usiasc sobie w ogrodkach na rynku a w okolicach 23 dopiero wybrac sie do jakiejs knajpy, jak juz spora czesc osob wroci do domu ostatnim tramwajem:)) Pozdrawiam i milego pobytu!!!
dziekuje bmb, chodzi mi o lokale z muzyka dance, house, dyskoteki. I tak dla osob w wieku od 23- 34 max.
ul.szewska: klub ręce i nogi:), goraczka, frantic, wspomniane Krzysztofory, ul. sw. Jana (chyba) klub "Cien", ul.Szpitalna klub "Ministerstwo"(mam nadzieje ze jeszcze istnieje bo dawno nie bylam:), obie Przychodnie Towarzyskie, ul. Sienna kolo Empiku "Faust" ale czasem jest tam tak potworna kicha, ze az wstyd:), "Rdza" ul Bracka (czasem kaprysna panna od selekcji stoi) a w niedziele polecam salse w Stajni na Kazimierzu ;) Na piwko mozecie sobie isc do Bastylii, knajpa ma chyba 3 pietra i zrobiona jest w stylu wiezienia:)A wszystko to wlasciwie przy rynku...milych baletów:)))
bmb jestes super!!!!!!!!!!!!!!:) :) Jestem Ci bardzo wdzeczna za te wszystkie informacje!!!!!:)DZIĘKUJĘ!!!!:)
daj spokój...drobiazg:))))))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia