polskie szkoły we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
witam! mam małe pytanko. Czy wiecie coś na temat polskich szkół w Italii. Gdzie ich szukać i jakie warunki należy spełnić, aby dziecko zostało przyjęte . Dziękuję bardzo za wszystkie informacje. Jo......
A jakie warunki trzeba spełnić żeby samemu zostać przyjetym do pracy w takiej polskiej szkole w Italii?Wyższe wykształcenie pedagogiczne z danej dziedziny jest oczywiste ale czy jeszcze cos oprócz tego?
czy ktoś coś wie na ten temat???? bardzo mi na tym zależy , a nie wiem gdzie szukać informacji
Z tego co mi wiadomo polskie szkoły we włoszech istnieja tylko niestety w Rzymie i jeszcze jakims innym duzym (mediolan czy genova nie jestem pewna)mieście więc jesli zamieszkasz gdzies w mniejszym miasteczku to klapa-bedziesz skazany na włoską szkołe, jak ja :/
Polskie szkoly istnieja w Rzymie i Mediolanie, zaczyna sie od szkoly podstawowej. Lekcje odbywaja sie dwa razy w miesiacu.
Praca filii w Mediolanie koordynaowana jest przez Zespol Szkol w Warszawie www.sozq.pl.
Wiecej informacji mozesz znalezc na stronie Konsulatu Polskiego w Mediolanie pod strona "Polak we Wloszech" - szkola polska w Mediolanie.
Informacji udziela tez pani Urszula Gacek Frigerio z Konsulatu w Milano pod numerem [tel]. Ja sama tez musze zadzwonic.
dzięki za informację.Właśnie chodziło mi o Rzym. jeszcze raz dziękuję
Temat przeniesiony do archwium.

»

Nauka języka