legalny pośrednik pracy?

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao!
Czy słyszał ktoś z Was o biurze PKRservice? Gdzie można sprawdzić legalność, wiarygodność tego pośrednika?
W Wojewódzkim Urzędzie Pracy
lub w Ministerstwie Gospodarki (?)
witam! dostałam właśnie od nich propozycję pracy i też nie wiem o co chodzi. To podobno jakieś włoskie biuro pośrednictwa z oddziałem w Polsce. Szukałam w Internecie, ich strona nie za ciekawie wygląda. Zostawiłam swoje dane i cv na włoskiej stronie dotyczącej pracy w turystyce i tam mnie znaleźli. Dostałam propozycje pracy w restauracji w Jesolo. Macie może o nich jakieś albo doświadczenia związane z tym biurem? dzięki za odpowiedzi
A tak z ciekawości: ile płaca Ci za pracę w restauracji..? Pytam, bo szukałam pracy w restauracji bez pośredników i średnio dawali mi 700 eur..Czy dzięki pośrednikom można zarobić więcej?
a mozesz podac pełna nazwe tej firmy??lub ich jakiś adres.byłabym wdzięczna :-)
Firma nazywa się Porter Keeping Receptions & Consult Service, masz tu ich stronę: http://www.pkrservice.it
Wygląd tej strony mnie trochę przerażą, no i to, że mają filię w Polsce. Do mnie odezwała się ta babka z Włoch.
Oferują mi pracę 8 h/6 dni w tygodniu za 800 euro, co też wydaję mi się podejrzane, bo za ostatnią dostawałam 800 za 10h/7 dni. Coś te warunki za dobre...
dzięki za namiary.Jesli chodzi ci o zarobki to wcale nie jest to atrakcyjne, ja pracujac legalnie zarabiałam ponad 1000 na miesiac i miałam wyzywienie i mieszkanie,trzeba sprawdzic ta firme i juz,pozdrawiam
caricatura jak szukasz pracy to moj nr [gg] ,bede wieczorem ,moze ci cos podpowiem :-)
Sorry ale chyba coś Ci się pomyliło.
nie zauważyłam, żę Twój post jest skierowany do mnie, ale dlaczego się pode mnie podszywasz :P
W mailu zwrotnym napisałam, żeby mi kobieta podała czy mają jakieś certyfikaty, czy pobierają opłaty, jak się nazywa pracodawca itd. Jeszcze nie odpisali. Ok to napiszę :)
Witam, mam podobny problem ze sprawdzeniem wiarygodnosci pośrednika
SOLIDARNOSC WEUOCHY NO PROFIT ich adres ALBA ADRIATICA UL. CAVOUR2,8

Co myslicie otej sytuacji, odpowiedzialam na ogloszenie zamieszczone przez firme "solidarnosc weuochy no profit" po dwuch dniach dostalam odpowiedz z propozycja wyjazdu, przejazd musze zorganizowac sobie sama badz terz skozystac z oferty zaprzyjaznionego przewoznika tejze firmy, wszystkie formalnosci zalatwiane sa dopiero po moim przyjezdzie.
Po pierwszym przepracowanym miesiacu pobieraja oplate w wysokosci 400euro co stanowiloby prawie cale moje wynagrodzenie, podobno jest to oplata za opieke jaka mi oferuja , mam terz mozliwosc 3 razy zmienic miejsce pracy.

prosze o opinie . niewiem jak sprawdzic wiarygodnosc tego posrednika gdyz jest to posrednik nie zarejestrowany w polsce. co o tym myslicie niechciala bym wpasc w jakies bagno, a z drugiej strony niechcem stracic szansy na prace.
nie wierzcie tym posrednika, oni tylko chca was oszukac, wyludzic kase, albo sprzedac mlode naiwne dziewczyny do domu rozpusty.zle wam w polsce? szukacie poprostu przygod, szukacie facetow z kasa, myslicie ze na was bede robic? raz was wezma rzuca 10 euro i spluna. siedzcie w polsce. niektorzy to w trumnach przyjechali z takich wojazy.
człowieku otrząsnij się
Żal mi Cię... Musiałeś/aś mieć naprawdę złe doświadczenia. A jeśli nie - to nie masz podstaw aby tak mówić.
Odpisałam Ci na drugim poście, gdzie się pytałaś o to... ;-)
Za dobre?? No cóż, jeśli to Cię zadowala... Ja teraz jadę legalnie i bez opłat żadnych... I będę miała wyżywienie, zakwaterowanie plu minimum 1000 euro netto... A to i tak nie jest max co można dostać. Słyszałam, że są miejsca, gdzie kelnerzy mają vito e alloggio plus 2000 euro, a to już jest fajny zarobek.
Mierz wysoko, aby było z czego ustępować!!
Mówię, że to za dobre warunki bo mam porównanie. Nie mam za dużego doświadczenia w pracy za granicą, pracowałam na próbę w kwietniu na 2 tygodnie na ferie do hotelu w Cervii. Dostałam 30 euro za dzień plus 100 euro za podróz. Ludzie, którzy tam pracowali (w większości Słowacy) dostawali ok. 700 euro za miesiąc i dziwli się czemu ja dostałam tak dużo (!). Po tej próbie stwierdziłam, że już nigdy będę tak pracować za takie pieniądze (pracowałam jako cameriera ai piani), tym bardziej, że znam włoski. Hotele to obozy koncentracyjne. Dlatego teraz chcę jachać ze znajomą do jakiegoś miasta uniwersyteckiego na wakacje i poszukać czegoś na miejscu :)
Maxine20..Znalazłaś pracę sama czy przez jakiegoś pośrednika? Bo mi nie udało się znaleźć ofert wyższych niż 7[tel]eur, a jeszcze jak piszesz, że w niektórych miejscach można zarobić 2000 eur! Gdzie są TE miejsca?! ;)
W zeszłym roku szukałam w ciemno na Gargano. Spokojnie można 1200 /mies. dostać za pracę kelnerki. Także w Puglii, ale bardziej na południe moja koleżanka znalazła pracę w hotelu. Jako pokojówka dostanie 1000/mies. Kelnerzy w tym hotelu dostają natomiast 2000/mies. Plus oczywiście zakwaterowanie i wyżywienie.
Teraz jadę legalnie przez firmę CITYsrl i będę mieć min. 1000 netto/mies. plus vito e alloggio.
Nie można zgadzać się na jakieś marne grosze za ciężką pracę, kiedy można dostać więcej...
Ok,dzięki..Może mi też uda się jeszcze coś znaleźć..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia