praca

Temat przeniesiony do archwium.
ciao! Słuchajcie..Mam takie moze sie wydawac dziwne pytanie, ale czy ktoś (któraś) z Was pracowała kiedyś we Włoszech jako barista w pubie? Jakie ma sie DOKŁADNIE obowiązki na tym stanowisku? Stanie za barem czy wchodzi w również obsługa klientó na sali? Bo słyszę różne rzeczy:) A i co moze w barze/ pubie robic hostessa...Pytam, bo nie chcę potem sie rozczarować...
zalezy od baru, jesli bar otwarty tylko w dzien (generalnie od 6, 7 rano do 21) to przygotowanie wszystkiech napojow, ktore "wychodza" z baru, czesto przygotowanie rano kanapek, tramezzini, tostow i innych rzeczy do jedzenia, mycie kieliszkow i szklanek w trakcie a na koniec doprowadzenie baru do porzadku, wlacznie z myciem maszyny do kawy, sporzatnieciem bufetu i zamiataniem.
poniewaz we Wloszech funkcjonuje aperitivo, glownie wieczorem ale gdzie niegdzie i w poludnie, to prawie zawsze wymagaja od barmana umiejetnosci przyrzadzania cocktaili. potem zalezy jesli bar jest maly, a barman jeden to pewnie i obsluga przy stoliczkach nalezy do niego, no chyba, ze jest kelner....
pzdr:-)
dzieki trish, jestes nieoceniona na tym forum:) Ja jestem bardzo podejrzliwa jeśli o oferty pracy chodzi, zawsze mam wrażenie że ktoś chce mnie zrobic w konia:) albo do niecnych celów wykorzystać:) Jeszcze pewnie sto razy to sprawdzę...Jeszcze mnie zastanawia posada hostessy w pubie...Hostessa w pubie? Tu dopiero moja głowa zaczyna pracować...;-)
Witam 'mały księzyc' czy móglabys mi powiedziec jak załatwilas sobie ta prace we Włoszech? Mi tez bardzo zalezey na niej..rnPozdro
ta naprawde to jeszcze jej nie mam...:) a załatwiam przez znajomą...Próbowalam wszystkiego bez rezultatu...Cięzko w tym roku (a wlasciwie po wprowadzeniu tych nowych przepisów od maja) gdzies sie zaczepić...Zyczę powodzenia!!

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia