czy są tutaj Włosi?:)

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem na poziomie...powiedzmy zaawansowano początkowym :P no w sumie taki średni i chciałabym bardzo pisać maile z jakimś Włochem, żeby się trochę podciągnąć, zawsze to lepiej, jak się pisze z kimś, kto nie zna polskiego :) Albo się uczy - też dobrze :). Czy jest tutaj na forum jakiś Włoch, albo może macie jakiegoś znajomego, który chciałby ze mną pisać maile po włosku? Tylko niech będzie wyrozumiały, napewno będę robić masę błędów :). No i najlepiej żeby miał do 18lat, bo potem to bym musiała przez formę grzecznościową albo coś pisać :).
Mój mail to [email]
Z góry dzięki :)
no ciekawa sprawa....a dlaczego akurat Włoch? Nie może być Włoszka? Szukasz chłopaka czy chcesz się uczysz jezyka?! I do 18 lat....nie musi miec przeciez tyle zeby byc z nim na ty....che furba che sei...:)
ojej przepraszam...Włoszka też oczywiście :) Tylko tak mi się napisało, chodziło mi ogólnie o pochodzenie :)
No i chciałabym, żeby to było takie luźne, bo jak będępisać np. do 30latka to się trochę boję swoich błędów no i tego, że jak piszę do niego z takimi błędami to może wydawać się śmieszne :) Albo to tylko moje wrażenie :)
ok:)
Ciao wydaje mi się że nie ma znaczenia, ile ta osoba ma lat jeśli chce z tobą korespondować i wie że jesteś młodą osóbką uczącą się ich języka napewno będzie wyrozumiała
p.s.moj tata to pewnie w gre nie wchodzi?:)
hmm no w sumie może rzeczywiście :) Hehe jestem otwarta na nowe kontakty włosko-polskie :) mam nadzieję, że mój włoski się poprawi przez maile no i oczywście przez naukę :)
Twój Tata jest Włochem? Jeju jak fajniee...a Ty mieszkasz we Włoszech czy w Polsce? Jak ja zazdroszczę szystkim, którzy mieszkają we Włoszech...:D
w Polsce,bo tu sie urodzilam,ale moj tata po polsku to tak nie za bardzo....:)
to pewnie mówisz biegle po włosku...ja też kiedyś będę :P wierzę w to :D
no z tatusiem musze sie jakos dogadywac....:) Ty na pewno bedziesz super mowic...jak znasz polski to wloski to z nic:) ale mowiony jezyk to nie ma porownania z tym "poprawnym"....wiec sie nie przejmuj.Włosi nie mowia wogole gramatycznie:)
hehe :) i ponoć strasznie szybko mówią :) jak mi pani na lekcjach puszcza czasem dialog jakieś (bo ja się uczę poza szkoła, w szkole mam angola i niemca) to tak szybko mówią, że dopiero za drugim razem coś rozumiem :P
ciezko mi powiedziec,dla mnie normalnie ,ale to chyba kwestia przyzwyczajenia albo akcentu,ktory jest taki zywy,w sensie ze idzie do gory ton glosu,a po polsku to tak jakby spokojnie.Gestykulacja niesamowita tak jak i temperament-ale tego nie cierpie!! (scusa tata:))
:) dla mnie narazie bardzo dziwne, bo ja mówię wolno, pani do mnie mówi tak średnio a jak nie rozumiem to mi powtarza coraz wolniej aż sięsama kapnę :P a tu nagle tak zaczynają nawijać sobie poprostu :P hehe a ja włoski temperament luubięęę :D
przyzwyczaisz sie,a ile sie uczysz? a co do temperamentu to zalezy... tata jest niemozliwy,nie wiesz co mowisz:) jak to sie mowi "reka,noga mozg na scianie"
hhe :) w sumie to sama zaczęłam się uczyć tak w maju 2005 ale to było takie pi razy drzwi :D a od listopada chodzę na prywatne i mam godzinę tygodniowo, powiem, że jestem vardzo zadowolona :) ale moja pani wyjeżdza do Włoch za tydzień już :( buuu.....na wakacjach będęsięsama porząąąąądnie uczyć :D a od września może do skzoły języków,, no nie wiem, bo ja ogólniw języków lubię się uczyć :) ale jakoś to będzie :)
powodzenia:) ide spac,bo wiesz...tata mnie zabije....:) dobrze,ze jutro wyjedzza...hehehe. do uslyszenia tutaj papapapa i tanti baci!
:) papa ja też idę :) pozdrów Tatę :)
Kasiu, fajna z ciebie osóbka;) Ja również chciałabym zawiązać współpracę meilową polsko włoską (fajnie zabrzmiało!) dlatego podciągam się pod twój post. Jakby był jakiś znudzony Włoch(lub Włoszka! Oczwiście:) to ja zapraszam! Saluti!
polecam wam stronke www.mylanguageexchange.com::)))tam mozecie nawiazac kontakt z masa ludzi takze z wloch.to naprawde wspanialy sposob.
pozdrawiam was i zycze wytrwalosci w nauce!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Życie, praca, nauka