Witam jestem we wloszech ale mam problem z znalezieniem pracy niemam zadnego premmesso di soogiorno rowniez czytalam ze premesso jak turiscito jest niemozliwym w pracy,jest bardzo potrzebna mi praca np opiekowaniem sie dzieci lub zajmowaniem starszych osob pracowalam wczesniej na sicili zajmowalam sie kobieta ktora byla chora ale zmarla i niestety musialam opuscic sicilie teraz jestem u swojego kolegi ktory tez niewie jak mi pomoc prosilabym osoby ktore wiedza cos na temat pracy ale rowniez zeby bylo blisko Rovereto(to jest miejscowosc blisko Trento) szukam pracy tak jak pisalam wczesniej zajmowaniem sie dzieci,starsza osoba.Mmam 21 lat jestem osoba sympatyczna i otwarta LUDZI KTORZY COS WIEDZA O PRACY PROSILABYM O KONTAKT [gg] LUB ADRES E-MAIL [email] dziekuje z gory
Dodam tez ze umiem jezyk i nie ma problemu z rozmawianiem po wlosku i z porozumieniem sie
[konto usunięte]
05 cze 2006
permesso di soggiorno
[konto usunięte]
06 cze 2006
Przysluguje Ci, jako obywatelce Unii, carta di soggiorno.
Informacje na: www.poliziadistato.it
(albo poszukaj tu na forum licznych watkow na temat carta i permesso di soggiorno, zwlaszcza bardzo dokladnych wypowiedzi autorstwa Deelayh).