ja tez zapraszam na wakacje

Temat przeniesiony do archwium.
czesc wszystkim ! ja tez zapraszam jakas fajna dziewczyne albo chlopaka na wakacje . Mieszkam w Rzymie. Na 2 tygodnie albo na miesiac (max) Mam 24 lata - mam tu meza. Piszcie. Pozdrawiam
hej!jesli to zaproszenie nadal aktualne to chetnie bym skorzystal:)tak sie sklada ze akurat wybieram sie w te wakacje do rzymu(na poczatku lipca)lecz nie wiem jeszcze gdzie sie zatrzymac, nie chcialbym sie narzucac ale jesli moglbym sie u ciebie zatrzymac max na 2-3 dni bo nie chcialbym ci sprawiac klopotu bylbym ci naprawde baaardzo wdzieczny:)pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia(mam nadzieje)w rzymie
mieszkasz w rzymie a piszesz z polski??
witam możecie mi powiedziec co dzisiaj jest za swieto we włoszech ????
.
Mieszkam w Rzymie agatkof, a pisze z Polski, jestem w Polsce na tydzien, bo mam wazne sprawy do zalatwienia - chyba mieszkajac w Rzymie moge na jakis czas byc poza nim. Pozdrawiam wszystkich.
W wyniku plebiscytu 2 VI 1946 zniesiono we Włoszech monarchię i ustanowiono republikę.
roma locuta, causa finita
oczywiscie ze mozesz rybko!
...zycze w takim razie milych wakacji w polsce :-))
i do dziś te biedaki Savoya nie mogą wrócić do kraju.
O ile wiem, to już mogą; pierwsza wizyta była chyba w 2002, po jakimś tam zaprzysiężeniu na nową konstytucję...

http://www.cnicg.net/sitenews/news_archive.asp?PagePosition=21

http://www.valoriefuturo.it/news.aspx?f=08&id=108
Ale nie mogą zamieszkać we Włoszech...
Ty mieszkasz we Włoszech - jaki jest stosunek Włochów do nich? Czy przeważa pogląd "biedni, wygonili ich", czy wręcz odwrotnie? W końcu w tym referendum monarchia przegrała niewielką ilością głosów...
niewielka iloscia glosow???chyba ci cos na leb padlo 2mln to niewielka ilosc glosow???
Szczerze mówiąc Savoia nie są tematem moich rozmów ze znajomymi, ale z tego co widzę, oczywiście zdania są podzielone. Na początku jak pozwolili im wrócić do Włoch, pojawiła się reklama przetworów Saclà z ... Emanuelem Filiberto... Nie spodobała się za bardzo, ale potem ludzie zapomnieli o reklamie, i książę się ożenił, następnie urodziła mu się córeczka, wtedy go chyba polubili:) Niestety nic nie wiem o stosunku ludzi do całej rodziny Savoia...

Ode mnie dodam, że Marina Doria to kobieta z wielką klasą, szalenie mi się podoba.
>chyba ci cos na leb padlo - doskonały, kulturalny argument w dyskusji.

Jednak odpowiem - liczby bezwzględne często oszukują. (Za ich pomocą nieraz manipuluje się opinią publiczną). 2 miliony - ach, jak dużo!!! W rzeczywistości to tylko niecałe 9% głosujących przeważyło szalę na stronę republiki. Ponad 45 % chciało, aby została monarchia.

I risultati ufficiali del referendum istituzionale furono: repubblica voti 12.717.923 pari al 54,3%, monarchia voti 10.719.284 pari al 45,7%; voti nulli 1.498.136.
do pani ekspert do spraw historii wloch: podalas wyniki ogolne wiec zapewne nie masz zielonego pojecia ze na polnocy i w centrum zdecydowana wiekszosc ludzi opowiedziala sie za republika tylko na poludniu zwyciezyl wariant monarchistyczny a wiadomo przeciez ze tam nigdy za dobrze z edukacja nie bylo(w sumie to prawie afryka hehe)
czesc rybka.chce z moja dziewczyna wybrac sie do wloch na poczatku lipca.jesli twoja propozycja jest takze skierowana do par to chetnie porozmawiam o szczegolach.ja mam 33 lata a moja niewiasta 25. [email]
nie zapraszaj ich!!!znam ich beda cie objadac nie zmywac po sobie nie spuszczac wody w toalecie i nie kosic trawnika a do tego zobaczysz w nocy nie dadza ci spac(nie chodzi tu bynajmniej o chrapanie)po co ci tyle klopotow?wez mnie:)
a wiadomo przeciez ze tam
>nigdy za dobrze z edukacja nie bylo(w sumie to prawie afryka hehe)

ale dowaliłaś/dowaliłeś... weź się schowaj
wez go..na pewno bedzie duzo smiechu
Agatkaf witaj. Mam pytanko. Jak to można wyczaić skąd kto kilka?
Ty z Wloch piszesz:) zobacz ja tez jestem wrozka:)
Dzięki. Już zauważylam ;) A ty Rybko z Polski :) Pozdrowionka.
Do Rybki:) Jęsli to zaproszenie dalej aktualne to byłabym bardzo wdzięczna za kilka informacji. Jestem zainteresowana jesli chodzi o pobyt ok. 3tyg ile by wyniosły koszty. Czy mogłyby to być też 2 osoby?? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa