czy ktoś zna Marco z RAGUSA--MOLDICA

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
czy ktos zna pośrednika Marco z Ragusa (Moldica) Sycylia.
Załatwia pracę jako opiekunka do osób starszych itp.
czy ktos wyjechał przez jego pośrednictwo , czy jest wiarygodny.
Napiszcie coś o nim.
Imię Marco załatwiający pracę już parę razy przewinęło się przez różne forum ale to nie on pisał o ofertach pracy tylko różni ludzie coś o nim wspominali ale bez konkretów.Oby to nie był jakiś naganiacz.Jak chcesz mieć legalną pracę to napisz maila do włoskiego pośredniaka w Bolzano,oni wszystko robią za [email] zajmują się głównie pielęgniarkami ale może ci coś poradzą w sprawie pracy dla opiekunek.Możesz pisać po polsku,odpowiedzą też po polsku.
Dziekuję Ci bardzo za tę informację .
Już miesiac szukam pracy ,a gdzie nie zadzwonię to okazuje sie że trzeba im płacić 2[tel]a nawet firma z Włoch p,Marii Walewskiej i jej współpracownik Ryszard Werba z Rzymu biorą cała pierwsza pensję to w głowie się nie miesci.Przeciez my wyjeżdzamy do ciężkiej pracy i nie ma wakacje ,zostawiamy rodziny ,poświecamy się by zarobić pieniazki , a oni żerują na nas.
Labor nic nie pobiera za nic,wiem z własnego doświadczenia.A w całej Uni jest prawny zakaz płacenia za pośrednictwo,coś takiego można zgłosić na policję,tylko oszuści chcą kasę za coś za co i tak dostają od pracodawców.Bo we Włoszech to pracodawca płaci pośredniakowi za znalezienie pracownika a nie pracownik za znalezienie pracodawcy.Napisz maila na ten adres co ci podałam i się wszystkiego dowiesz.
Odezwij się i napisz co się dowiedziałaś i co z tobą w ogóle dalej się dzieje.
bardzo mi przykro lecz firma labor nie posredniczy w wyszukiwaniu pracy
opiekunkom osob starszych. Zajmujemy sie wylacznie srednim personelem
medycznym i oferujemy prace pielegniarkom dyplomowanym.
z powazaniem.
Cezary

Tak mi odpisał , szukam dalej i nic nie ma
a musi to być koniecznie opieka nad starszymi?kup sobie"Praca i nauka za granicą"i"Praca i życie za granicą",kosztują ok.3zł.Tam są sprawdzone oferty,bezpieczne.
We Włoszech będąc tzw. opiekunką osoby starszej, będziesz konkurować o pracę na czarno z Ukrainkami i Rumunkami, stawka za tą pracę jeśli masz wyżywienie i pokój to ok 400 euro. We Włoszech nie możemy pracować legalnie i nikt Cie nie zarejestruje. Możesz być wyrzucona na bruk po pierwszym dniu. Zastanów się dobrze czy chcesz się pchać w bagno. W Szkocji dostaniesz taką samą pracę legalnie, umowę podpiszesz w Polsce i Twój pracodawca zapewni Ci transport i pieniądze na zagospodarowanie.
Szczerze powiedziawszy w Modica nie ma problemu z zalatwieniem pracy do opieki,a w Ragusa to juz w ogole(im wieksze miasto tym latwiej).Nie powiem ze znam osobiscie,ale slyszalam nawet o dwoch Marco z Modica :) i to wcale nie zart.Posrednicza w zalatwianiu pracy do opieki.Zreszta mowia ze wystarczy wyjsc na glowny plac w miescie,gdzie spotykaja sie Polki i one juz na wlasna reke zalatwiaja prace bo zawsze ktoras cos wie o czyms :) Wszystko to jednak z teorii,gdyz nie mam z nimi kontaktu.Nie mieszkam w Modica, a jedynie tu pracuje.Codziennie jednak widze jak pod moja praca przemykaja pracujace tu Polki w godzinach mniej wiecej od 17.00-17.30 do ok. 19 (chyba maja wtedy wolne).I jest ich naprawde sporo.Modica nie jest duza a Polek z tego co mowia ok. 400-450.
Takie wystawanie na placu o jakim piszesz może niezbyt się skończyć.A jechać w ciemno aby tylko jechać to za duże ryzyko.Chyba,że ma się za darmo zakwaterowanie i wyżywienie.A przy takiej konkurencji chętnych do pracy to tej pracy można nie znaleść.Wejdź na stronę MINISTERE DEL LAVORO E DELLE POLITICHE SOCIALI-tam jest rządowy informator.Dla znających niemiecki francuski,angielski jest praca jako opiekunki dla dzieci w JOLLY ITALIAN AU PAIR.Wejdź też na strony: WWW.CERCOLAVORO.COM; WWW.ADECO.IT; CERCALAVORO.MONSTER.IT.To są legalne agencje pracy.Możesz też wejść na WWW.PRACA.GAZETA.PL,są tam ankiety w które wpisujesz swoje dane,czego oczekujesz.Z legalną agencją nie wpadniesz w bagno.
To było kierowane do Tekilli,napisz co z tobą się dzieje,mam nadzieję że nie pojechałaś w ciemno i coś ci się nie stało
dziękuje za przestrogi jeszcze nigdzie nie wyjechałam ,zastanawiam się cały czas
mam namiary na Alba Adriatyka , ale tam pobierają 450 E .Ciągle szukam, a co do sszukania pracy
sna stronach www to nie znam tak dobrze włoskiego.
Jeszcze raz dzieki za porady
Nigdzie nie znalazłam czegoś takiego jak Alba A.Może to nie miejscowość a nazwa jakiegoś klubu?A jak chcą forsy za pomoc to już śmierdzi,muszą być oszustami.Legalna agencja nie pobiera za nic pieniędzy,wszystko załatwiają na swój koszt.Bo później wszystko wraca im pracodawca
Alba Adriatica (Teramo) znajduje się w środkowo-wschodnich Włoszech wejdz na tę stronę www.viamichelin.it wpisz nazwe i wyświetli ci się na mapie
dzięki,zobaczę sobie.Tylko dlaczego nic nie ma o tej miejscowości w żadnym atlasie i encyklopedii.A jeśli znasz słabo włoski to jedź jako au pair,będziesz pracowała i uczyła się.Tylko szukaj agencji,która nie pobiera pieniędzy za pośrednictwo,bo to w Uni nielegalne.Papałki.
Tekilla,daj znać co z tobą
Tekilla.Jesteś?co z tobą?Miałaś się odzywać a tu już tyle czasu bez kontaktu.
hej tekilla czy dalej interesuje cie marco z ragusy? chetnie z toba pogadam, znam go, on 3 razy załatwił mi prace w ragusa
Goja mnie też interesuje praca opiekunki. Powiedz co wiesz na jego temat.
nie jest taki zły, ale z tego co wiem wiele dziewczyn sie na niego skarzy. tez pobiera opłaty comiesieczne. ale prace potrafi załatwic bo tym sie wlasnie zajmuje. jak tam pracowalam jako opiekunka do starszej osoby mialam wiele kolezanek którym własnie on zalatwil prace. ja osobiscie juz tam nie będę jezdzila
czy chciałabys pojechac tam do pracy? do ragusy? Ragusa jest bellissima
Io ti credo. Jak cala italia. Chetnie bym pojechala, bo pracy sie nie boje, ale chce wiedzieć ile tam można zarobić. Slyszalam, że na poludniu duzo mniej placa niz na polnocy. Pozdrawiam.
tak płacą mniej mi płacona 550-600eu. Z tego co wiem na północy zarobki dochodza do800eu. niewiem bo nigdy tam nie byłam tylko slyszalam..
Ja pracuje w Toskanii i zarabiam wiecej wiec rezygnuje z tego posrednika i z pracy. Dziekuje za informacje i zycze milego popoludnia. Pozdrawiam.
pozdrawiam , tak tam jest....ragusa jest fajna mozna tam zapuścić korzenie, ale nie tego szuka sie wyjeżdzając. dzieki
ten Marco jest z Modica, załatwiał pracy mojei mamy, i była bardzo zadowolona, miała dobrą pracę i dużo pomóc od tego pana Marco, którego mówi po polsku.
w cale nie prawda, moja mama pracowała w Modica, załatwiła jej ten Marco, pojechała bez znajomości języka, zarobiła 600 euro miesz. i była bardzo dobrze traktowana.
na placu też polki biorą kasę za załatwieniem pracy, 250/300 euro, i za to sprzedają pracy niemożliwe, po prostu oszukują, dlatego moja mama pojechała do tego Marco.
a czemu nie mówisz po polsku dobrze? nie jestes polka?
Znalazłam to kiedyś w Internecie w pośredni sposób dotyczy chyba tego samego Marco o którym tu mowa http://www.leinchieste.com/barbara_sos.htm
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |

« 

Programy do nauki języków

»

Życie, praca, nauka