rzeźnik

Temat przeniesiony do archwium.
cześć znam włoski mam duże doświadczenie w masarstwie chętnie podjął bym się pracy na terenie włoch najlepie z zamieszkaniem mój adres [email]
forum to nie jest agencje pośrednictwa pracy , tujaj ofert się nie daje ....
jak chcesz znaleźć pracę to sam zabierz się za szukanie !

polecam stronę http:/www.annuncitiscali.it/
dużo ofert pracy w różnych regionach , napewno coś znajdziesz.
lub http://lavoro.reppublica.it/lavoro/

powodzenia życzę ! :-)
wejdź na str.Włoskiego Min.Pracy WWW.WELFARE.GOV.IT lub WWW.WELFARE.GOV.IT SIL/AVVISOSIL.htm lub czegoś w rodzaju Urzędu Pracy WWW.UPITEL.IT. Wejdź też na str.WWW.EURES PRACA.GOV.PL/INDEX.php?STRONA=WŁOCHY z której dowiesz się nt.zatrudniania we Włoszech.
forum jest po to żeby sobie pomóc bo ktoś wie ,ktoś słyszł a ktoś nie wie to pyta a odnośnie linków do agenci to wiecie jak jest że bez permesa nikt nie chce gadać ale są małe firmy które przygarną cię na miesiąc lub dwa i ty w tym czasie udowodnisz że jesteś dobry wtedy i im zaczne zależeć na papierach żeby cię zatrzymać
Wejdź na te strony(Włoskiego Ministerstwa Pracy I Głównego Urzędu Pracy)co ci podałam,tam załatwisz wszystko legalnie,bez płacenia haraczu komukolwiek bo to w Unii nielegalne.Nikt cię nie przygarnie bo za robotę na czarno beknie.A praca na czarno,nawet jak cię nikt nie złapie,może się różnie skończyć np.niewypłaceniem ci poborów.Powodzenia.
najpierw szuka się pracy , potem jeśli już taką znajdziesz , pracodawca wysyła wniosek o zatrudnienie Cię , jeśli dostaniesz już pozwolenie na pracę ( a to jest prawie pewne ) wtedy na bank dostaniesz pozwolenie na pobyt bez permessa i tak nikt Cię nie zatrudni , nie ryzykowałabym pracy na czarno ,ale to już twoja sprawa , żeby znaleść zatrudnienie na tak krótki okres czasu jak mówisz najlepiej szukać tam na miejscu , bo siedząc przed komputeram nie uda Ci się to , pracy trzeba szukać ,sama się nie znajdzie , znam kilka osób chętnych do zatrudnienia polaków ,ale na budowie , nie wiem czy Cię to interesuje ,praca jest w Piemonce .

pozdrawiam
PRACOWAŁEM PRZEZ DŁUŻSZY CZAS PRZY TABACE W TOSCANI OCZYWIŚCIE NA CZARNO DOPIERO PO DWÓCH LATACH JAK NAS ZŁAPALI NA POLU WŁOCH WYROBIŁ NAM PAPIERY OCZYWIŚCIE LAVORO STAGIONALE SUBORDINATO. POTEM PRACOWAŁEM U DWÓCH INNYCH (MASARNIA I STOLARNIA)TEŻ NA CZARNO OCZYWIŚCIE KAŻDY OBIECAŁ ŻE PAPIERY ZROBI ALE NIGDY NIE MIAŁ TAKIEGO ZAMIARU BO PO CO PŁACIĆ CONTRYBUTY.
NAPISZCIE CZYM SIĘ ZAJMUJECIE?
Służba Zdrowia.
Polakom od 2 lat przysluguje carta di soggiorno, nie permesso.
no tak tylko nie pracuje we włoszech od lat trzech
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka