startery do tel. we wl.

Temat przeniesiony do archwium.
hej, mam pytanko, czy ktos sie orientuje czy we wloszech mozna kupic takie startery do tel. jak w polsce? np. moja kumpela ma numer angielski i chce kupic jakis starter tu i przez tydz. go uzywac, wiem ze w pl. tak mozna, a tu? czy ktos sie na tym zna? bo ja nie mam pojecia....
yasne ze mozna tylko radze sie zapytac w jakim rejonie kolezanka bedzie i jaki operator ma tam najlepszy zasieg koszt takiej kart to około 20euro z tego co ja sie orietuje

POZDRAWIAM
Oczywiscie ze mozna. Trzech ma Italia operatorów > Vodafone, Wind i Tim. Startery maja rozne ceny. W "Windzie" mozna kupic za 10 euro.

Saluti
Vodafone jest najlepszy.
w vodafone jest duzo promocji {tanie esemesy itd..} i chyba ma najlepszy zasieg.
oja dziewczyna mam vodafone i nniestety nazeka mieszka jakies 15 km od rzymu i lipa ma tylko zasieg przed domem w ogródku :):) wejdzie do domu i kapa ale moze to tylko taki rejon moze w innych jet ok wczesniej miała TIM i było super.
W Italii jest 4 operatorow telefonii kom.
TIM,WIND,VODAFONE i TRE.
Szczerze-mialam najpierw Vodafone(beznadzieja-wszystko drogie i pieniadze cudem znikaly mi z konta,nawet jesli nigdzie nie dzwonilam.Po prostu odcinali za jakies swoje smsy reklamowe albo po prostu zabierali troche cent. bo tak im sie podobalo.Rozmowy byly drogie.Smsy jak wszedzie (0.15 E)).Po 2 miesiacach zabawy z Vodafone zmienilam karte na TRE (caly czas z tym samym numerem-po prostu przeszlam na innego operatora).TRE nie jest az taki straszny,tylko-zasiegu brakuje prawie wszedzie(mowia ze jak brakuje zasiegu to TRE bazuje wtedy na zasiegu TIM,ale to nieprawda-teoria i to wszystko).Poza tym jak brakuje zasiegu to nie mozesz w zaden sposob wylaczyc platnego komunikatu ze zasiegu brak (i zawsze temu, kto do Ciebie dzwoni zabiera kase...-ludzie sie wqrzaja - Ty jeszcze bardziej).Nie polecam.
Teraz mam TIM.Super zasieg.Tanie karty (nawet za 5 E), zasieg wszedzie (nawet w pubach w jakichs wioskach,gdzie zazwyczaj go brak),przychodza Ci komunikaty kto do Ciebie dzwonil.Sms'y jak wszedzie (0.15E),chyba ze trafiz na promocje to wtedy jeszcze taniej...I TIM naprawde moge polecic z czystym sumieniem.
Pozdrawiam i zycze udanego wyboru :)
Ach...zapomnialam dodac ze pakiet startowy TIM jest za 10 E (tak jak i w WIND oraz Vodafone).Tre-nie orientuje sie :(
Ja do Vodafone nic nie mam, ale faktem jest, ze komorki uzywam w zasadzie tylko do smsow, wiec ceny rozmow specjalnie mnie nie interesuja.;) Co do zasiegu, to tez nie narzekam, w malych wioskach (zwlaszcza wsrod gòi i pagòrkow) moze byc ròznie, ale to normalne. Vodafone tez przysyla smsy z informacja, ze ktos do mnie dzwonil, gdy bylo zajete/bylam nieosiagalna, jak rowniez smsy informujace, ze osoba, do ktorej probowalam sie dodzwonic, ale byla nieosiagalna, jest juz dostepna. Za smsy "reklamowe" nic mi nie zabieraja.:)
ja mam wszystkie 4... i kazdy ma jakies plusy i minusy... najlepiej zobaczyc z jakiego operatora maja telefony twoi znajomi i wybrac tego z ktòrego masz najwiecej... bo czesto rozmowy w tej samej sici kosztuja mniej..
czesto sa ròzne promocje w ròznych sieciach..
najtansze rozmowy generalnie na jakikolwiek numer to maja WIND i TRE (10 centòw za minute)
i nie zgodze sie ze TRE nie bierze.. jesli nie ma tròjki to idzie w "roaming" na innego operatora....
"Poza tym jak brakuje zasiegu to nie mozesz w zaden sposob wylaczyc platnego komunikatu ze zasiegu brak" pierwsze slysze o takim komunikacie... sms'y reklamowe z vodafone (czy kto ci je przysyla) mozne disattivare... tez tak mialam, sama aktywowalam, zapomnialam a potem dzwonilam do vodafone pytac dlaczego mi znikaja pieniadze..
Wiesz,nie pisze rzeczy wyssanych z palca.Wole bazowac na doswiadczeniu i z niego wlasnie wiem,ze zarowno w TRE jak i w Vodafone pieniadze znikaja bez sladu (nie mowie tu o jakichs horrendalnych sumach, lecz o kilkudziesieciu centach), ale dla mnie to zawsze cos.Wole wiedziec za co place.Z TIM nigdy nie zdarzyla mi sie taka sytuacja.Moi znajomi maja telefony w roznych sieciach.I tu masz racje - TRE niektorym znajomym (gdy nie ma zasiegu) bazuje na zasiegach innych sieci a innym niestety nie(w tym rowniez i mnie).Nie wiem od czego to zalezy ale tak niestety jest...
mnie z Vodafone znikaly pieniadze tylko w wyzej opisanym przypadku.. ale po wyjasnieniu i po deaktywacji problem zniknal... mam dwa numery "3", kilku znajomych z "3"-ami i nikt nie ma takiego problemu... a sprawdzasz on-line na jakie polaczenia ci schodza pieniadze? moze laczysz sie z internetem? nie mam pojecia dlaczego...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia