koniec okresu przejściowego

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Oto, co dziś przeczytałam:

NOTIZIA

21 Luglio 2006|14:14 | APCOM
IMMIGRAZIONE, CDM RIAPRE QUOTA INGRESSO PER 350MILA LAVORATORI

Roma, 21 lug. (Apcom) - Il consiglio dei ministri ha deciso di "riaprire la quota di ingressi per 350mila lavoratori extracomunitari a decorrere dalla data di oggi". Lo ha annunciato il sottosegretario alla presidenza del Consiglio, Enrico Letta, nel corso di una conferenza stampa a palazzo Chigi.
Letta ha spiegato inoltre che il governo "ha contestualmente tolto la discriminante agli ingressi di lavoratori provenienti dai paesi neoentrati nell'Unione europea, liberalizzando il mercato del lavoro per questi lavoratori".
Yeeeeeeeeaaaaah!! :)
a moge poznac zrodlo?
Dee, znalazlam prawie we wszystkich serwisach; tutaj link do adnkrons:
mowia tu wrecz o "zniesieniu dyskryminacji w stosunku do nowych czlonkow unii"

http://www.adnkronos.com/3Level.php?cat=Politica&loid=1.0.5[tel]

yeah, yeah!:D
A na przykład tu:-)

http://www.lastampa.it/redazione/cmsSezioni/politica/200607articoli/8016girata.asp
No, bo Repubblica i Corriere to tylko o extracomunitari mowily... :)
o jak ladnie napisali na koncu:
Roma, 21 lug. (Apcom) - "Vorrei esprimere la mia personale soddisfazione per la decisione di rimuovere il contingentamento degli ingressi di cittadini europei di otto dei dieci paesi nuovi entrati nell'Ue". Lo ha detto a Palazzo Chigi il ministro dell'Interno Giuliano Amato, nel corso della conferenza stampa di chiusura del Consiglio dei ministri.

"Ricordo bene - ha sottolineato Amato - il precedente governo, che attraverso due successivi ministri degli esteri promise solennemente in capitali straniere che l'Italia non si sarebbe avvalsa della clausola del 'freezing' e fu una sorpresa amara e sconcertante in quei paesi la violazione dell'impegno preso. Noi restauriamo in qualche modo la posizione che l'Italia aveva inizialmente preso. Finalmente si può essere italiani in Polonia e polacchi in Italia, tutti pienamente cittadini europei".
misio go go , wi€c co to tak waciwie znaczy ? nie trzeba już żadnych pozwoleń na pracę i załatwiania tych wszystkich koszmarnych spraw z tym związanych ?
yuppie! z wrazenia sie woda zakrztusilam i czkawki dostalam :D bombowa wiadomosc :)
Spokojnie, jeszcze zmiany nie weszly w zycie, od wrzesnia.:)
misio go go -siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ja tak mysle wlasnie od wrzesnia serio pracy szukac, poki co mam wakacje :D a juz w sierpniu 2 tygodnie na Ponzy :D

tak sie teraz zastanawiam czy mi tej mojej karty z rozpedu nie dali zaliczkowo w ramach otwierania rynku dla nowych UE :))))
Czy mogę zadać naiwne pytanie?
tu mozna tutto
o k........ z.......icie :D:D:D:D:D:D:D
czyli zero uzerania sie z urzedasami !! to jak mistrzostwo swiata ! :P
Mam nadzieje, ze Treviii juz wie, ucieszy sie.:)
A co nam w praktyce to daje?
...oczywiscie, jesli urzedasy sie na ten temat poinformuja, bo do tej pory, po ponad 2 latach od wejscia Polski do UE, mozna natknac sie na elementy twierdzace, ze Polska nie jest w Unii i twardo sie tego trzymajace... ;)
Daje nam to, ze po prostu przyjezdzasz do Wloch, znajdujesz prace, podpisujesz umowe (rodzaj umowy nie ma juz znaczenia), idziesz na kwesture i z marszu daja ci karte pobytu na 5 lat (nastepna jest na czas nieokreslony).:)
Trevii sie ucieszy, a Lesiac nie postrada zmyslow :D
chyba się zaraz pisikam
dzieki :-)
A moze to wszystko dla uczczenia jutrejszego swieta PRL ?! W koncu we Wloszech to komuna teraz jest u wladzy ... zatesknili czy co ?
Poczułem ze wypadł mi nóż z pleców prosze tylko o małe sprostowanie
Dee pisze że:(Spokojnie, jeszcze zmiany nie weszly w zycie, od wrzesnia.:)
a ja zrozumiałem że od dzisiaj a nowe decreto flussi dla extracomunitario od końca września Prosze profesionalistów z forum o wyjaśnienie.
Poczułem ze wypadł mi nóż z pleców prosze tylko o małe sprostowanie
Dee pisze że:(Spokojnie, jeszcze zmiany nie weszly w zycie, od wrzesnia.:)
a ja zrozumiałem że od dzisiaj a nowe decreto flussi dla extracomunitario od końca września Prosze profesionalistów z forum o wyjaśnienie.
Dee: wlasnie sie dowiedzialam teraz, wertujac wczorajsze nowe tematy, yuppie!!!! :) i dzieki za pamiec, mysle, ze na moja rozmowe w przyszlym tygodniu wydrukuje sobie to o owo z netu, tak, zeby poprzec moje prawa wobec ewentualnego potencjalnego pracodawcy :))))
baci e salutoni a tutti
ale od kiedy to wchodzi w zycie? teraz czy dopiero we wrzesniu?
bo ja chcialam jechac jeszcze w lipcu do Wloch i nie wiem czy potrzebne jest jeszcze pozwolenie :(
moze ktos sie orientuje i wyjasni :):):)
we wrzesniu
to niepotrzebnie sie ucieszylam? bo ja chce jechac juz teraz...a to jeszcze trzeba czekac 2 miesiace:(
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

»

Egzaminy