Jaki najlepiej zainstalwoac internet w itali?

Temat przeniesiony do archwium.
Jaki najlepiej zainstalwoac internet w itali?
2 lata temu mialem internet na GPRS przez komorke.
Tam gdzie ejstem to raczej zostaje mi GPRS wiec sa jakeis ciekawe oferty na ten wlasnie internet i porsze tez o opinie stalego łącza i za jaka kase itp
ja rowniez uzywam komorki jako modenu.Skozystalam z oferty Timu MaxxiTim Web Time Rech.Place 25e miesiecznie al kozystac mozna tylko od 17 do 9 + cale dni w weekendy.Dziala wszystko ok w miare szybko.Ja jestem zadowolona.Jesli chodzi o stale łacze jest wiele mozliwosci nawet tanszych i lepszych.Pozdawiam.
Ja natomiast mam "Eutelia". Niestety, ale trzeba mieć tel. stacjonarny. Kosztuje ok. 34 euro na miesiąc. Jestem zadowolona. Jest w miare szybki 1,5 Mb/s. Nie mialam problemów, a jestem ich klientka ponad rok.
A co z internetem WIFI? Chciałabym podłączyć do laptopika w Catanii. Wiecie gdzie się zgłosoć i jakie są ceny? Czy lepiej stałe łącze?
WiFi ma zasieg przy sprzyjajacych warunkach do 300m. Sprzyjajace warunki to brak przeszkod terenowych. Rzadko sie zdarza, ze ktorys z dostawcow udostepnia internet ta droga. Jesli znajdziesz jakiegos znajomego, ze stalym laczem (drutowym) w promieniu do 200m mozesz pokusic sie o takie rozwiazanie. Czyli dzielenie lacza. Tanio bo sprzet jest stosunkowo tani i przyjemnie bo bez kabli.
Generalnie szukaj rozwiazan wg. kolejnosci:
1. Drut - zwykle polaczenie za pomoca wtyku do twojej karty siecowej (szybkie, tanie i niezawodne)
2. ADSL - taka neostarada (szybkie juz nie takie tanie ale ok)
3. WiFi - to co juz masz (trudno dostepne, dziala szybko i dobrze jedynie na lotniskach lub w prywatnych sieciach)
4. UMTS/EDGE/GPRS - ja to mam (stosowac gdy nie ma innego wyjscia - wrazliwe na zasieg dobrze miec antene zewnetrzna)
5. Modem - wdzwanianie w internet za pomoca modemu w twoim komputerze (wolne)
Powodzenia
Witam w Tim jest oferta 25 euro abonament caly miesiac od 17 do 9 rano net gratis swieta i weekendy caly dzien chodzi nawet ok.
nie przeczytalem kolezanki a napisala to samo co ja :) a nei lubei sie powtarzac wypadek przy pracy dziekuje za odpowiedzi
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia