szukam pracy w Genovie

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos moze cos wie na temat pracy w Genovie bardzo bym prosila jakas dobra duszyczke o zalatwienie czegokolwiek byle nie w burdelu:)
widzę ,że mieszkasz w Italii ,a nie latwiej byłoby Ci poprostu samej załatwić ?
ufasz obcym ludziom z forum ? ,a jeśli Ci ktoś coś nawet załatwi to uwierzysz mu i pojedziesz w ciemno ? jak dasz sobie radę skoro sama pracy nie potrafisz znaleść będąc tam na miejscu ? i jeszce jedno , jest tu na forum parę osób oferujących pracę jako opiekunki do dzieci ,osób starszych i hostessy ..... absolutnie im nie ufaj ! 53 Jlo i inne dziewczyny na pewno się ze mną zgodzą ?
Zgadzam się z tobą futrzaku(jakiego koloru jest twoje futerko?)całkowicie. Cieszę się,że jednak komuś się przydaję
Jlo a futerko mam bielusieńkie jak śnieg , bo ja miś Polarny jestem ;-)

:-***
Myślę, że to jest bialy miś. Broń boże prosze nie kojarzyć z tym kiczem muzycznym. Jest to sympatyczny misio go go. Cenie go za ostry język w niektórych tematach. Radzi sobie doskonale i nie daje się sprowokować. ;)
oh oh , aż futerko mnie się zaróżowiło ,chyba się zarumieniłem ;-) ,ale zgadłaś 53 ! no proszę ... inteligencja i intuicja :)

;-)
O jejku! Moje wszystkie 53 piegi też zareagowaly ;)
Czyli jesteś taki:kulaśny,przytulaśny,całuśny.
I lubi kąpiel w lodowatej wodzie. Jeśli tak, to coś nas lączy. Ja w Polsce należalam do klubu "Morsy". Fantastyczna kuracja niemal na wszystkie dolegliwości ;)
do emmmmmmmm
szukaj na tych stronach:

www.europa.eu.int/eures.
www.eures.praca.gov.pl.
Czy ktoś mi może powiedzieć kto ponosi koszty leczenia w szpitalu Polaka ktory nielegalnie pracował we Włoszech ,brak wykupionego ubezpieczenia w kraju a pobyt w szpitalu był spowodowany wypadkiem z winy Polaka .
tu pewnie będzie przechlapane.Jeśli stało się to do 2 miesięcy od wyjazdu do Włoch a ofiara wypadku miała z NFZ kartę to może kasa chorych pokryje leczenie. W innym przypadku pewnie za wszystko musi zapłacić sam
w jaki sposób mogą z tej osoby ściągnąć pieniądze ,pobyt w szpitalu trwal półtora miesiąca poważna operacja z przeszczeoem skóry .On jest mlodym czlowiekiem w jaki sposób on to spłaci .
Najlepiej będzie jak dowiesz się w NFZ albo Ministerstwie Zdrowia.
to znowu ja ,jak ktos napisal jestem we Wloszech wiec sama powinnam zaczac szukac ale w takim razie doradzcie mi jak,moj wloski nie jest dobry wiec jak i gdzie mam szukac
A jaki ty masz zawód?Może idź po tej lini.We Włoszech organizowane sa tanie lub nawet darmowe kursy językowe dla cudzoziemców,poszukaj takiego.
emmmm , skoro twój włoski nie jest dobry to nie masz zbyt dużych szans na znalezienie pracy .... , chyba ,że to będzie praca fizyczna ,przy której nie będziesz musiała dużo się odzywać , bo prawda jest taka ,że tam ważniejszy jest język niż umiejętności , nawet jeśli ktoś załatwiłby Ci pracę , to jak dalej dasz sobie radę sama ? , jak załatwisz wszystkie formalności , jak porozumiesz się z szefem , jak zrozumiesz jaki są twoje obowiązki i w końcu jak je będziesz wykonywać ,skoro nie potrafisz się dobrze porozumieć ? nie wzięłaś tego pod uwagę ? , ja wiem ,że jest sporo osób ,które praktycznie bez znajomości języka dają sobie radę za granicą ,ale nikt niczego za nich nie robi ,sami sobie dają radę jak mogą i to jest plus na ich korzyść , przecież za Ciebie nik nie będzie wszystkiego załatwiał ,a Ty tylko na gotowe przyjdziesz , widzę ,że jesteś już w Italii ,więc jakoś sobie radę musisz dawać , więc w czym problem ?
Pracy szuka się tak jak i w Polsce , czytasz ogłoszenia , pytasz tu i tam ....
zależy też co chcesz robić ?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia