Pokoje do wynajecia sa tak drogie ,ze wlasciwe lepiej zatrzymac sie w hotelu na te kilka ,a nawet kilkanascie dni ,zanim znajdzie sie prace ... srednio za jeden dzien 65 Euro w wynajmowanym pokoju , a hotel mozna znalesc juz za 25 Euro nawet w Mediolanie , mnie osobiscie klimat i atmosfera tego miasta absolutnie nie odpowiada ,a zwlaszcza mentalnosc ludzi ( ale moje zdanie ) , zbyt duzo cudoziemcow ( zwlaszcza afrykanczykow i arabow ) , kto mieszka w Italii wie o czym mowie , oraz blakajacych sie po miescie bez celu mlodych dziewczyn w oczekiwaniu na to ,ze ktos je zgarnie z ulicy ( mysla ,ze to dobry sposob na ' zrobienie kariery ) ktos je zauwazy ..... i takie tam ;-) , przynajmiej takie mam doswiadczenie z mojego miesiecznego pobytu tam ;-)
pewnie zaraz dostane za te wypowiedz po glowie ;-) , a jesli chodzi o zycie tam to zdaniem moich znajomych z Milano , drogo i jeszcze raz drogo , oraz nie latwo , bo z calego swiata zjerzdza sie tam mnostwo mlodych ludzi w poszukiwaniu pracy , z nadzieje na zrobienie kariery ,studenci , ......
> jesli znacie jakas fajna prace <
co rozumiesz przez ' znamy ' jakas fajna prace ? , przez internet raczej jej nie znajdziesz i nie wydaje mi sie ,aby mogla liczyc na obcych , trzeba byc na miejscu i samemu poszukac ... :-)