Włoch w Polsce...??

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie do wszystkich,ktorzy byc moze znają kogos, lub sami znalezli się w podobnej sytuacji:czy mozliwe jest by włoch, po studiach ekonomicznych, nie znający języka polskiego, ale wladający świetnie angielskim, znalazł pracę w polsce?bardzo mi zalezy na jakiejkolwiek informacji...czy np mógłby uczyc włoskiego w szkole jezykowej, czy tez do tego wymagane jest przygotowanie pedagogiczne?
bede wdzieczna za kazda odpowiedz,
un bacio
Ale jesli on skonczyl studia ekonomiczne to co go interesuje praca w szkole?? Skoro sie chlopak meczyl lata na studiowaniu ekonomii to niech szuka czegos w swoim zawodzie.
Co do znalezienia pracy przez Wlocha w Polsce byl juz tu taki watek. Ja tez sie interesowalam tym przez pewien czas. Pozniej dalam sobie spokoj bo kogo sie nie zapytalam w Polsce to mi odradzal.Z tego co wiem to jednak polski jest wymagany.
Mysle ze musi probowac w firmach wloskich majace swoje oddzialy w Polsce. Jest taka izba gospodarcza polsko-wloska tam kiedys znalazlam liste wloskich firm w Polsce.Tam np w wiekszosci dyrektorami sa Wlosi. Mozna probowac wysylac Cv ale mysle ze lepiej by bylo gdyby on osobiscie probowal cos znalezc. Bardzo duzo wloskich firm otwieraja na pd Polski, ja jestem z Gdanska to tu nie bardzo.
pozdr
magda
Moze probowac tutaj szukac pracy: http://www.jobespresso.net/
Wpisz polacco lub polonia. Tam czesto sa oferty pracy dla Wlochow w Polsce.
Pozdr.
magda
dziekuje :*
Zobacz tematy założone przez M.Sikorę.Ona szuka kogś kto zna się na ekonomii i zna włoski.
prócz włoskiego wymagana znajomość innego obcego.Praca w Krakowie
czesc

ja tez jakis czas temu szukalam pracy dla mojehgomeza, znalezlismy kilka kontatkow wspolpracy, ale stalego etatu w polsce nie. moze poprostu nie mielismy szczescia.
teraz musimy zmienic miejsce zamieszkania i pracy by wzbogacic troche nasze cv. moj m jest projektantem mebli i wnetrz ja jestem po ekonomii.
w jakim regionie szukacie tej pracy?
jesli cos znajdziecie dajcie znac, tak tylko by wiedziec cos wiecej na ten temat.

skoro ten wloch zna ang to moze sprobowac w dzialam eksportu w jakiejs firmie wloskiej niech wysle kilka cv po wl i ang a maoze rusz.a zreszta lista wszystkich firm wl jest na internecie.

pozdr
pomyslcie o bielsku katowicach krakowie lub okolicach wroclawia. i ozimek tam otrworzyli nowa fabryke aluminium. wlasciciel to wloch ale wszystkim kreci polak.
papa
Witam!
Mam ogromną prośbę.Rozpoczynam poszukiwania pracy w Polsce dla mojego narzeczonego, który jest Włochem. Proszę o podanie namiarów, lub samych nazw firm włoskich, które działają na terenie (najlepiej) Krakowa, ale również Śląska, Wrocławia-będziemy szukać wszędzie. Mój narzeczony jest po studiach inż.ze specj.mechaniki ale obecnie pracuje w marketingu. Zna język angielski, niestety słabo polski dlatego możliwości znalezienia pracy są tutaj ograniczone.
Za wszelką okazaną pomoc i podane namiary będziemy bardzo wdzięczni!
Pozdrawiam wszystkich!
domi,mamy facetów w tej samej branży.On też szukał tutaj...ba,pracował(poznaliśmy się gdy wykonywał zlecenie w firmie w której pracuję).Mój szef zaproponował mu pracę żeby mógł zostać na stałe....niestety,dostałby mniej kasy ode mnie.Brak języka,angielski i owszem ,ale jak się dogadać z mechanikami z polski?
domi daj namiar na Skypa to coś ci podpowiem
moj polski nie jest jezscze doskonały
jeśli ktoś mi przedkłada wniosek pracę w Polsce tu idę zaraz!!:D
:)
Leon
[gg]
Ja tez sie dolanczam do poszukiwan pracy w Polsce dla mojego meza. Bardzo mi na tym zalezy gdyby ktos mi mogl pomoc. Mowi dobrze po angilesku i jest geometra (geodeta). Gdyby ktos cos wiedzial na temat jakies oferty bardzo prosze o wiadomosc. Ja jestem z pod Krakowa. Pozdrawiam Kinga
dolaczam bo dolaczenie ,nie dolanczanie :D
Mozna sie przejezyczyc czy raczej na tym forum jest to wrecz nie wyobrazalne?? A po drugie istnieja na swiecie ludzie majacy problemy z ortografia??? Czasami nie rozumie takich docinek. W kazdym razie dziekuje ci za poprawe. Nastepnym razem postaram sie nie robic takich bledow. Pozdrawiam
Szukam pracy dla Włocha...Doktorat, trzy języki. Teraz pracuje jako koordynator we włoskiej firmie w Polsce, ale tylko do końća roku. Chce zostać w Polsce, bo zostawił tu serce :))) Proszę o jakieś wskazówki.

Olga
wsrod ziomali powinien wici rozpuscic..
wiem.....u jego ziomali pracy nie ma :)
podaj miasto,jakos malo konkretna jestes...niejednokrotnie widzialam w 'Gazecie' ,w poniedzialkowej wkladce 'Praca',szukaja ludzi z jezykiem wolskim ,jest stosunkowo sporo ogloszen na Warszawe.Nawet do policji go wezma..:D
to już i do drogówki doktorat potrzebny ? :-). Mój znajomy Włoch, władający biegle angielskim i szwedzkim, ze zdanym egzaminem Ditals i praktyką w nauczaniu włoskiego w Kanadzie, od kilku miesięcy szuka pracy w jakiejś szkole językowej (Warszawa, Kraków, Wrocław) - i nic. Nie jest łatwo, jak widać.
Miasto gdzie szuka pracy ? obojetne.....najlepiej centralna Polska
A co do Wyborczej to się mylisz....już dawno nic tam nie widziałam...
Koordynator Klienta Włoskiego (dział księgowości)
3[tel],- Zł/miesiąc pełen etat
http://www.grafton.pl/oferty-pracy.html?category=11&page=2 Młodszy Księgowy (dział obsługi klienta włoskiego),do negocjacji,pełen etat Dolnośląskie (Wrocław) http://warszawa.gumtree.pl/c-Praca-telemarketing-call-center-PRACA-W-J-ZYKU-W-OSKIM-W0QQAdIdZ65564994
http://www.infopraca.pl/pl/praca/Analityk-w-Banku-z-jezykiem-obcym-weryfikacja-klientow-banku/Warszawa/657694 PekaoSA to jest bank z wloskim kapitalem Unicredito..dlaczego tam on nie pojdzie zapytac sie? na jego miejscu ruszylabym tylek do wszystkich miejsc/firm gdzie sa ziomale z kapitalem wloskim..tylko trzeba wiedziec gdzie uderzyc...macie google.. 'szukajcie a znajdziecie' ..powiedzial Pan
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa