starter we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
Ile we Włoszech kosztuje starter do komórki? (wszystko jedno, w jakiej sieci, byleby to wyszło jak najtaniej ;) ). Ile kosztuje SMS wysłany z włoskiego numeru na inny włoski numer, a ile na nr polski?
Ile kosztuje (mniej więcej) minuta rozmowy z włoskim numerem a ile z polskim? Oczywiście piszę tu cały czas o rozmowach z telefonu komórkowego. :)

Z góry dzięki za odp. :)

Pozdrawiam!
Poszukaj w wyszukiwarce,już taki temat o telefonach jest,nawet dobrze rozwinięty.
starter kosztuje 10 euro, najtaniej smsy do polski sa w wind, chyba po 10centow, ale najgorszy zasig ma ta firma,
Tak, Wind ma taryfe, ktora sie nazywa nawet 10, bo wszystkie smsy (we Wloszech i zagranice) kosztuja 10 centow, a rozmowy 10 centow za minute (we Wloszech) + 15 centow a scatto (czyli za rozpoczecie polaczenia). I te smsy sa najtansze na rynku, z tego, co wiem, bo obowiazuja do wszystkich sieci.
Aha, Wind ma najlepszy zasieg, a nie najgorszy:P Mowie z doswiadczenia osoby, ktora mieszka 50 km od Rzymu, czyli na wsi, gdzie zasieg czesto zanika i gdzie moj facet ma ogromne problemy z zasiegiem karty Vodafone, a ja nie mam zadnych z karta Wind. Podobno to dlatego, ze Wind, kiedy nie ma zasiegu, opiera sie na 2 pozostalych telefoniach (Vodafone i Tim).
W kazdym razie, ja z zasiegiem nie mam zadnych problemow. I polecam ta taryfe.
Saluti!
Ps. Starter kosztuje 10 Euro (odejmuja 2 Euro podatku, i masz 8 Euro na rozmowy i smsy) i trzeba okazac dokument, ktory skseruja. Nie ma tu wiec tej anonimowosci, co u nas:))) Nie wiem dokladnie, ile kosztuja rozmowy zagraniczne, ja raz zadzwonilam do rodzicow na komorke i za ok 5 minut rozmowy zabralo mi 3,50 Euro. Ale jest taka opcja, ze wykupujesz usluge za iles Euro i masz tanie rozmowy zagraniczne.
Chociaz na rozmowy zagraniczne, to zdecydowanie polecam karty pre-paid: dzwonisz na bezplatny numer (z telefonu stacjonarnego) i masz ok 2,5 godziny za 5 Euro (np. PT Shop - dostepna na poczcie). Mozna tez dzwonic z budki telefonicznej.
Ale sie rozpisalam, ciao.
Dzięki za informacje. :)
Gdzie się kupuje taki starter? W specjalnych punktach prowadzonych przez operatora? Czy w kiosku?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia