Czy jest ktos z NEAPOLU?

Temat przeniesiony do archwium.
Zamierzam sie w niedlugim czasie przeniesc do Neapolu w zwiazku z tym potrzebuje kilka informacji
1.Ile kosztuje mieszkanie,poza centrum moze byc 1 pokojowe
2.Jak jest ze znalezieniem pracy dla dziewczyny ktora zna komunikatywnie wloski (tylko nie sprzatanie i opieka nad starszymi osobami i dziecmi)np.bar,sklep itp
3.Ile srednio kosztuje miesieczne utrzymanie w neapolu.
Milo by bylo jak by sie ktos odezwal kto mieszka w Neapolu lub w poblizu Neapolu.
WITAM!Ja urodzilem sie w NEAPOLU ale mieszkam w MEDIOLANIE.
Tam w NAPOLI mieszkanie kosztuja za duzo tylko jedym pokoju z lazience i kuchni kosztuja kolo 600 EURO na mesiac i niestety tam niema za duzo pracy,i tam ogolnie nie zarabia tez za duzo,wielu ludzi z NAPOLI mieszkaja tu w MEDIOLANIE,BOLOGNI,WENECIJ,FLORENCIJ,TURYNU bo tam w NEAPOLU niema pracy.
W PONIEDZIALEK ja bede w NAPOLI
Ja jak sie dowiadywalem to juz za 200 euro moge miec mieszkanie (w centrum moze kosztuje 600 euro) ceny mieszkan moga byc rozne.
.Odnosnie pracy dla mnie tzn.faceta praca jest bo ja osobiscie mail bym juz dwie ofertu jedna za 1000 euro a druga za 1500 euro
Chodzi mi o prace dla kobiety.
Wiem ze na polnocy jest ianczej ale "krakowa odrazu nie wybudowali"
wiec pierw trzeba na polodbniu zarobic troszke drobnych zeby miec na wyjazd na polnoc.
Bo z tego co wiem to na polnocy dopiero koszuje wszytko....
MILANO,NAPOLI,ROMA mieszkanie kosztuja drozej,musisc rezerwowac mieszkanie okolicach NAPOLI i tam kosztuja kolo o 2[tel]ZL.Mieszkanie ktore mi powiedzialem tam mieszkaja CAMORRISTI sa podobnich MAFIOSI jest lepiej okolicach NAPOLI jak POZZUOLI.Sluchaj mnie. @;-))))))))))))))hihihihihihihi
sory ze tak napisze:)
sam moze czasem pisze nie zrozumiale ale z tego co widze to albo sie tak zwłosiłaś(eś) albo piszesz w dialekcie :))) ze zapominasz polskiego :)
albo kumplujesz sie z mafią :)
no z tego co zrozumialem to dzieki za info od Ciebie ale anstepnym razem prosil bym cie serdecznie zebys napisal wyrazniej i (po polsku) :)
pozdrawiam
Z tego co sie orientuję to Zapiekanka jest Włochem i uczy się języka polskiego,wiec chyba nie mozna wymagac od niego zeby pisal bardziej zrozumiale po polsku;-))).I tak swietnie mu idzie nauka jezyka polskiego,jestem pod wrazeniem;-)
Zapiekanka przepraszam myslalem ze jestes polakiem.
Rzeczywiscie nauka idzie ci swietnie.
Gratulacje,trzyymaj tak dalej.
Dzieki za informacje
Zapiekanka moze chcial bys porozmawiac po polsku to zapraszam na swoj numer [gg]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Pomoc językowa - tłumaczenia