praca dla młodej osoby

Temat przeniesiony do archwium.
w tym roku wakacje spedziłam we Włoszech (pracuje tam moja mama) i zakochalam sie z tym kraju, mam w planach wyjazd na dłużej problem tylko mam z tym, gdzie tam mogłabym znalezc prace, jesli nie znam włoskiego? tzn ucze sie ale zdaje sobie sprawe ze do kwietnia nie naucze sie go na tyle zeby znalezc tam dobra prace proszę o jakas podpowiedz ... gdzie młoda slabo znajaca jezyk wloski ( z angielskim lepiej :)) osoba tam moze zaczepić sie do pracy??
z angielskim bedzie kiepsko..
a tak w ogole to masz zamiar przyjechac na poludnie czy polnoc?
no i... ucz sie ucz! :)
:) ucze sie ucze :) ale sama - codziennie ...wiesz co to jest środek dokładnie region abruzja w okolicach ancony ( TERAMO, MARTINSICURO, GIULIANOVA)
najwazniejsze ze robisz to codziennie! nie pozwalaj sobie na leniuchowanie!
slowka na pamiec! wloski nie jest trudnym jezykiem.. na takie poczatkowe opanowanie oczywiscie.. jesli potem chcesz sie wglebic w szczegoliki czasowo-gramatyczne to jest sie nad czym pomeczyc! ale chyba latwiej wloski od podstawy niz niemiecki od zera! :)
glowa do gory!
HAHA cos na temat niemieckiego wiem własnie :) dzieki Madzia za słowa otuchy pozdrawiam :)ps juz nei moge sie doczekac wyjazdu kocham ten kraj :)
dlugo tu bylas?
wiesz co bylam dwukrotnie u mamy w zeszlym roku 2tyg teraz też 2 tyg.....
latwo sie zakochac w tym kraju... :)
i mnie to juz dopadło :) powiedz Madziu ty tam pracujesz i mieszkasz tak? jak myslisz gdzie najlepiej szukac pracy ? mam 24 lata nie mysle o opiece nad starszymi...
Mam podobna sytuację do Tinililki. Tez bylam w wakcje u mamy we Wloszech i tez zakochalam sie w tym kraju . Chce w przyszle wakacje zalapac sie tam do pracy na 2 miesiace. Mam nadzieje, ze nie bedzie to problem w miejscowosci turystycznej. Wloskiego troszke umiem chodze do szkoly jezykowej. Tylko z angielskim gorzej.
a w jakiej czesci kraju bylas ??
ja jestem z mediolanu
długo tam jestes? jak ci sie podoba i czym sie zajmujesz?
gdzie najlepiej? na wakacje oczywiscie na poludnie..
ale do pracy to chyba najlepiej na polnoc..
chociaz mediolan jest troche za bardzo "bez uczuc"... ale jednak tu jest najwiecej pracy..
Jesli sie nauczysz wloskiego nawet niezbyt dobrze to na pewno jesli bedziesz mieszkala w okolicah Teramo, itd... to bedzies mogla szukac pracy w restauracjach, pubach lub na "stabilimentach"(plaze platne) nad Adriatykiem. Tam zapotrzebowanie i tak jest zawsze ogromne na sezonowych.
A jesli szukasz cos bardziej ambitnego radze szukac w gazetach lokalnych lub ewentualnie po wielkich hipermarketach lub cos takiego.
super wielkie dzięki za rady .....
a ty KIKA dokąd sie wybierasz??
Teraz byłam w okolicach, gdzie miejscowości są typowo turystyczne: Lignano, Bibione... nie wiem czy za rok mama nadal bedzie mieszkac tam, ale mysle, ze i tak gdzies w tych okolicach...Mi by pasowala taka praca gdzie wlasnie szukaja na sezon do knajpek czy lodziarni aale do tego potrzebowalabym tez angielski i niemiecki a niemieckiego nie znam.. Pozdrawiam ;)
widzisz to tak jak ja :) z niemieckim krucho ale może jakos dam rade w której czesci Włoch mieszkam twoja mama??
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia