Witam ponownie , jak juz pisalam mialam z tymi dziewczynami przez jakis czas do czynienia poniewaz pomagalam im w nauce jezyka wloskiego.
Wiadome po kursie jaki mialy w polsce nie mowily dobrze wrecz nie potrafily sie dogadac ....kurs wiadomo pomaga opanowac gramatyke i podstawy mowy ale reszta to konwersacja konwersacja i jeszcze raz konwersacja w tym jezyku trzeba sie obyc, przebywajac z nimi na codzien po okolo 6mie. bedziesz juz rozumiala i mowila jako tako ....ja pomagalam im w jezyku ale bylam tez ich tzw bratnia dusza bo wiadome obcy kraj pomagalam im zalatwiac wszystko.
one jak wiem bo ciagle utrzymuje z nimi kontakt nie sa zadowolone od samego poczatku nie jest to to co im bylo obiecywane, od samego poczatku byly problemy niedomowienia, itp. ale tak zachowala sie ta firma " Cardine" ze sieny nie jest powiedziane ze wszystkie sa takie, to byla ich pierwsze takie przedsiewziecie wiec moze sami nie wiedzieli jak sie to wszystko zalatwie.
ja obecnie z nimi juz nie pracuje bo urodzilm syna ale mam z nimi kontakt ...wiem ze jedna zrezygnowala i postanowil na wlasna reke poszukac pracy i udalo jej sie pracuje obecnie przy starszej pani ale juz od nowego roku idzie do szpitala prywatnego..
nie wiem co mam pisac bo tego jest tak duzo moze lepiej jak byscie mi zadawaly pytanie ..
wiem ze wstrzymywali sie z wydaniem im pozwolen na wykonywanie zawodu na terenie wloch a im mowili ze to wina ministerstwa, ze sa opoznienie a to byla nieprawda bo ta polka ktora zrezygnowala sama wybrala sie do ministerstwa nie mowiac nikomu tylko ja z nia bylam i pozwolenie bylo juz gotowe od kilku miesiecy..
nie placili im tyle co bylo ustalone bo nie byly 100% wydajne, chodzilo o jezyk potem o prawo wykonywania zawodu.. zaproponowano im kontrakt tzw. oss typu salowa za 600€(to byl dom starcow) ale nia placily mieszkania ...aha mieszkanie to znowu oddzielna sprawa ... nie chce was zrazic bo jak mowie tu z prowincji sieny gdzie mieszkam bylo tak ale w innych regionach agencjach moze byc zupelnie inaczej...wiec jak cos moge jeszcze napisac to dajcie znac co chcecie wiedziec ..
pozdrawiam kasia