Arezzo

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam osob, ktore mieszkaja w Arezzo lub okolicach. Chcialabym sie co jakis czas spotykac z ludzmi, ktorzy wybrali to miasto i tu studiuja, pracuja, mieszkaja, zyja.....

Pozdrawiam i czekam
Dominika
Pare, no moze troszke wiecej km od Arezzo jest male miasteczko, ktore sie zwie Incisa Valdarno. mieszka tu wielu bardzo ciekawych ludzi, w tym takze kilkunastu Polakow, zawsze otwartych na odwiedziny.
pozdrawiam
Dominika, wypatrzyłam tu Ciebie:-)) Kiedy Ty zniknęłaś z PWT BB, co? Rok temu?? I tak bez uprzedzenia...A ja cały czas w tym samym miejscu, aż trudno uwierzyć...Ale już niedługo:-)
Kochana, witam

zniknelam dokaldnie rok temu!!Teraz mieszkam w Arezzo ale pracuje w Wenecji i tak dojezdzam sobie co weekend do domku.
A ty, mialas tez wyjezdzac? co u ciebie, dalej w tym samym biurze? co robisz ciekawego? jak tam twoja kariera?
podam ci moj adres mailowy, bedziemy mogly do siebie czesciej pisac.
[email]
Dzięki Dominika. Napiszę do Ciebie jak tylko znajdę chwilkę:-) Jeszcze w tym samym biurze, ale to już naprawdę niedługo...Brakuje mi naszych telefonicznych konsultacji:-))
nikanyga, ja mieszkam niedaleko Arezzo. Bede tam w najblizsza niedziele u don Adama. Pozdrawiam.
Pati,

juz cie wiecej nie widzialam ani nie slyszalam.
wlasnie wracam do pracy po 4 tygodniowym wypoczynku w domu.
bylam przez 4 dni w szpitalu, ale teraz juz w szystko w porzadku.
mialas napisac na maila ale nic nie widzialam, szkoda bo bardzo mi zalezny na korespondencji z toba, czekam wiec dalej.
domi
hej ja miesz kam pare km od Ar w Subbiano znam mnóstwo ludzi z Ar...jezeli chcesz to mozemy sie kiedys spotkac ...chetnie pokaze Ci kilka fajnych miejsc o ktorych my Polacy zadko wiemy..pozdrawiam Marta
witam
mieszkam niedaleko Arezzo i chetnie poznam rodakow i rodaczki ;)
pozdro
Witam. Widze ze nikt tu nie zagladal od jakiegos czasu. Jestem obecnie w Arezzo i spedze tu najprawdopodobniej kilka nastepnych miesiecy takze chetnie nawiaze jakies znajomosci. jestem 20latkiem. Pozdrooo
odswiezam
witaj k woza bede w Arezzo od 3 sierpnia, bardzo chętnie poznam kogoś mieszkającego tam. Jade na miesiąc. Też mam 20 lat i jade w celach praca i/lub nauka:) Jeśli masz ochotę nawiązać kontakt mój [email]
podbijam
W kazda niedziele w Arezzo o godz. 16.00 odprawiana jest msza w jezyku polskim przez polskiego ksiedza Krzysztofa dla Polakow mieszkajacych w Arezzo i w okolicy. Nie pamietam jak sie kosciol nazywa, ale jest w centrum miasta lecz nie na starym miescie.Po mszy w salce sa spotkania przy kawie i ciachu. Przed msza okoliczne lawki oblegane sa przez ziomkow. Mysle, ze spotkacie kogos w waszym guscie.
Wiem o tym Cinquarante, ale watpie zeby byl tam ktos w moim wieku lub podobnym, przynajmniej na mszy nikogo nie widzialem. Mieszkam blisko Giotto, takzee czesto jestem w tych rejonach i bez urazy dla nikogo, ale na placu siedza same stare babcie, na mszy jest podobnie. Moge spytac ile masz lat?;) mam nadzieje ze nie urazilem:)
Pozdrawiam
Nie uraziles :) Bedziesz mial trudnosci w znalezieniu towarzystwa w wieku 20 lat, ale powyzej tzn. do 30 nie powinno byc problemu. Ja dobrze sie czuje w miedzy mlodzieza, ale od jakiegos czasu juz nie przebywam w casentino, a nawet w Italii. Wiem, ze na wakacje przyjezdzaja studentki na podmiane wiec nie trac nadziei tylko rusz tylek w okoliczne miasteczka w czwartkowe i niedzielne popoludnie. Powodzenia.
hmm, w niedzielne popoludnie to rozumiem- msza. a czemu akurat czwartkowe? i dlaczego po okolicznych miasteczkach?:)
w czwartki ponieważ jeżeli polki pracują przy włoskich podzinach to właśnie wtedy mają wolne
sorry rodzinach a nie pocinach; ho sbagliato un po
ho capito:)
powaznie nikogo nie ma? niech sie ktos odezwie bo sie tu zanudze:)
ja mieszkam w sansepolcro.moje [gg] :)
a ja mieszkam w citta' di castello, to jak rzut beretem do SanSepolcro. Pozdrowienia dla Borgo (pyszny jogurt na rynku u Was sprzedaja) Ta gelateria:)
Najeli jakbys miala ochote na kawke daj znac! [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia