Siena - studia

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Jest może ktoś na forum, kto studiuje w Sienie na Universita' per gli stranieri, chodzi mi dokladnia o 2 letnie corso di specializzazione ?
Mam pytanie czy zadałaś sobiepytanie ile bedzie wart Twój dyplom na rynku pracy po reformie Szkolnictwa Wyszego UE.?P i zycze powodzenia)
Inf.o to mam w takim razie pytanie do Ciebie. Co polecasz robic po licencjacie z wloskiego zakladajac ze nie chce robic 2 letnich magisterskich w Polsce, tylko chciałabym skonczyć studia w Italy. Ale też nie mam żadnych innych podstaw /ekonomicznych,prawnych..../ i w takim wypadku jakie studia moge konczyc?
Proponował bym moze najpierw dowiedzieć sie czy nie możesz uczyc w trybie Miedzywydziałowa Idywidualne Studia Humanistyczne na 2 letnim magisterskim. Być moze któraś uczelnia prowadzi Italistyke na przykład połączeniu z nauka arabskiego. Jeżeli dobierzesz dobra metode nauki zupełności starczy ci pobyt we Włoszech w czasie Wakacji od Lipca do Września aby dobrze opanwać materiał. Takie jest moje zdanie.P.))))
Jedno ci doradze repetitio est mater studiorum (łac. powtarzanie jest matką wiedzy)P. i życżę powodzenia byc może ktos odpowie Ci)))

»

Pomoc językowa - tłumaczenia