polacy w weronie

Temat przeniesiony do archwium.
witam serdecznie. jestem w weronie od tygodnia i ciekawi mnie czy mieszkaja tu jacys Polacy. fajnie byloby wymienic sie doswiadczeniami. z gory dziekuje za odzew. piotrek
Czesc. jakie masz pierwsze wrazenia z Verony? Piekne miasto prawda? szkoda tylko ze veronesi sa troche snobami. :) co juz myslales ze nie ma polakòw w Veronie....? a jednak... pozdrawiam
jestem tu na razie krociutko, ale pierwsze wrazenia sa oszolamiajace. i nie mysle tu o wszystkich pocztowkowych zabytkach, ale rowniez o zupelnie zwyczajnych uliczkach poza centro storico. a ludzie? na azie poznalem niezbyt wielu, bo kilkunastu tubylcow i kontakty byly zdecydowanie sympatyczniejsze. ale ja caly czas porownuje do naprawde snobistycznej warszawy. nie jestem pewien czy tu wolno,wiec z gory przepraszam, ale dam Ci swojego maila: [email] , bo w sumie to mialbym kilka takich bardziej szczegolowych pytan, ktore innych moga nudzic. dzieki za odpis. piotrek
W przyszlym roku mam slub w Weronie, moze ktos z was ma namiar na polskiego ksiadza w tym miescie? Dzwonilam do Rzymu, ale sa tam bardzo opryskliwi, i nie wiedza po prostu (sic!), nie wiem skad taka informacje uzyskac, z gory dziekuje!

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia