PARTITA IVA

Temat przeniesiony do archwium.
PROSZE BARDZO WAS O POWIEDZENIE MI JAK MOZNA WYROBIC PARTITE IVA GDZIE SIE MUSZE UDAC I CO POTRZEBA DZIEKUJE Z GORY POZDRAWIAM
PARTITA IVA JEST CI POTRZEBNA GDY NP ZAKLADASZ SWOJA DZIALALNOSC GOSPODARCZA.WYDAJE MI SIE ZE W URZEDZIE KOMUNALNYM W TWOIM REGIONIE CZY PROWINCJI,POSZPERAJ TROCHE W GOOGLE
Aby otworzyc P. IVA, nalezy udac sie do Ufficio IVA (jesli takie istnieje w Twoim miescie) lub do odpowiedniej terytorialnie Agenzia delle Entrate (w zaleznosci od Twojego domicilio fiscale) i wypelnic odpowiedni formularz (masz na to 30 dni od czasu zalozenia firmy lub rozpoczecia dzialalnosci).

Istnieja 2 formularze:

- AA9/7 (czerwony) --> przeznaczony dla osob, ktore chca otworzyc firme jednoosobowa

- AA7/7 (brazowy) --> dla osob zamierzajacych utworzyc spolke
>Aby otworzyc P. IVA, nalezy udac sie do Ufficio IVA (jesli takie
>istnieje w Twoim miescie) lub do odpowiedniej terytorialnie Agenzia
>delle Entrate (w zaleznosci od Twojego domicilio fiscale) i wypelnic
>odpowiedni formularz (masz na to 30 dni od czasu zalozenia firmy lub
>rozpoczecia dzialalnosci).
>
>Istnieja 2 formularze:
>
>- AA9/7 (czerwony) --> przeznaczony dla osob, ktore chca otworzyc
>firme jednoosobowa
>
>- AA7/7 (brazowy) --> dla osob zamierzajacych utworzyc spolke

A ile kosztuje wyrobienie P. IVA?
czesc wyrobienie partia I.V.A nie kosztuje nic.najepiej jak sie tym zajmie odpowiednio przygotowana osoba np.ksiegowa bo tu jest tak wszystko skomplikowane ze ci sie odechce
duzo sie nasluchalam o tzw partita iva i mam pewne watpliwosci. Czy przy niskich zarobkach oplaca sie to otwierac? Z tego co wiem to majac to partita iva trzeba co kilka miesiecy spora sume odprowadzac wloskiemu fiskusowi...a to mi sie srednio usmiecha. Czy ktos po polskuu jest mi w stanie powiedziec jakie sa minusy otwierajac cos takiego?
Cytat: topolina79
duzo sie nasluchalam o tzw partita iva i mam pewne watpliwosci. Czy przy niskich zarobkach oplaca sie to otwierac? Z tego co wiem to majac to partita iva trzeba co kilka miesiecy spora sume odprowadzac wloskiemu fiskusowi...a to mi sie srednio usmiecha. Czy ktos po polskuu jest mi w stanie powiedziec jakie sa minusy otwierajac cos takiego?

Podciagam pytanie topoliny....
Czy ktos orientuje sie, jak wysokie sa skladki odprowadzane w ramach samodzielnej dzialalnosci gospodarczej? Czy zaleza od wysokosci zarobkow?
jakie sa ogolnie plusy i minusy wlasnej dzialalnosci?
Dolaczam sie do pytania moich przedmowczyn :) pozdrawiam i milego dnia!!!!!!!!!!
http://bellquel.scuole.bo.it/attivita/lavoro/html/pagina6.htm
http://economia.virgilio.it/tasse/regime-contribuenti-iva-povera.html
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa