zupa - gotowanie

Temat przeniesiony do archwium.
hm - proszę o cierpliwość, ale jako nowa sycylijka, będę miała zapewne różne dziwne pytania; chodzi mi mianowicie jak sobie dajecie radę z gotowaniem zup, bo ja w sklepach poza marchewką niczego co sie składa na polską włoszczyznę nie widziałam; dla amatorki zup jest to pewien problem; z góry dziękuję za pomoc, z lektury forum zorientowałam się, że można na Was liczyć
seler naciowy chyba, ze znajdziesz w korzeniu ale to tylko na pn., pietruszka naciowa, kapusta wloska powinna byc. WSZYSTKO ZALEZY OD TEGO JAKA ZUPE CHCESZ ZROBIC.
ziemniaki, kasze, pomidory a mozesz dodawac cukinie, liscie wszelkiego rodzaju warzyw/szpinak, bietola etc./ mozesz gotowac rosol i robic pomidorowa. Barszcz raczej trudno choc mozna tu w centrum czasem dostac buraki surowe.
tez mialam ten problem, ale okazuje sie ze trzeba dobrze poszukac ,przynajmniej napolnocy mozna znalezc wiekszosc warzyw na zupe w najwiekszych supermarketach, choc korzen pietruszki i buraki znalazlam tylko w sieci marketow ze zdrowa zywnoscia "Natura si ",powodzenia
pewnie mi się zejdzie z tym szukaniem; ale dzięki wielkie przynajmniej wiem, że warto

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę