>> Torino - czy ktoś wie ?

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś wie jaka jest teraz pogoda w Turynie i czego mogę się ewentualnie spodziewać o tej porze roku oprócz śniegu ? ;-) , czy jest bardzo zimno ?
Chciałabym również wiedzieć jacy są tam ludzie ,czy nie ma problemów z nawiązywaniem znajomości z turyńczykami ,czy nie są zbyt chłodni ?

Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)

Olivia
Sloneczko ladnie swieci za oknem :) Jakos super zimno nie jest, w nocy maly minus, w dzien 10C... Sniegu sie nie spodziewaj poki co, lezy tylko na szczytach w okolo.

Tak szczerze to rodowitych piemontczykow trudno tu spotkac, jest za to masa naplywowa z poludnia (lata 50, kryzys, fabryka fiata etc), a bzdury pt "piemontese falso cortese" to mniej wiecej ich wymysl :D
Ja za 2 tyg wybieram sie do Turynu:-)na 2 tygodnie.
Z Piemontczykami mam doświadczenie w pracy tutaj w polsce gdzie pracuje na stale 15 Piemontczyków i co kilka dni inni na wizyty przyjezdzaja...
I co moge powiedzieć?! To normalni ludzie, nie znaczy ze sa zamknieci w sobie i aroganccy,wszystko zalezy od charakteru człowieka.
Pozdrawiam

Marta
zaznalam wiele dobrego od Turynczykow w moim zyciu, choc i wsrod nich zdarzaja sie dziwolagi i bastardi. Marta a gdzie ten ,,polski Piemont" - Bielsko Biala, Tychy? :)
Sosnowiec;-)
Dol.dziewczyny cię poszukuja na temacie,który załozyłaś,martwia sie ze od 2 dni sie nie odzywasz.Mam nadzieję,ze wziełaś sobie do serca wszystkie rady bo nikt ci źle ani złosliwie nic nie pisał.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia