Praca w Forli i okolicach.

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie czy ktoś zna Forli i okolice a konkretnie Meldola.Dostałam propozycję pracy i może ktoś mógłby mi przybliżyc jakieś informacje na ten temat.
Fajne miejsce. byłam tam w pracy ale tylko na zastępstwie.Teraz poszukuje pracy w tym rejonie może ktoś ma jakieś propozycje?
mala miejscowosc otoczona wzgorzami. Okolice ladne do chodzenia po gorach. Do Forli niedaleko i dobre polaczenie. Nad morze max. godz. jazdy. Niedaleko jest Campigna i osrodek narciarski. Jest troche Polakow. Ludzie starsi sa przychylnie nastawieni do Polakow bo ich pamietaja jeszcze z czasow wojny - tu stacjonowali Alianci
A gdzie tam pracowałaś?Ja mam propozycje w casa di riposo która ma ok. 60 pacjentow.Może ty też tam byłaś.Czyli nie jest jakaś dziura?Sa tam sklepy jakies markety a jak ze szkoła?Bardzo proszę o odpowiedz.
Casa di riposo jest duza i ma dosc dobra opinie. Meldola to mala miejscowosc ale sa tu banki, sklepy, poczta, supermarkety (chyba 3), teatr, kino, zamek Sforza (w remoncie), Centrum badan nad nowotworem regionu Romagna (Centro Oncologico Romagnolo) - nowe, otwarte niedawno, kilka zakladow pracy itp.
przepraszam Milli ty pracujesz w Meldola? poszukuje pilnie pracy jako opiekunka lub do sprzątania.gdybyś była w stanie mi pomóc będę bardzo wdzięczna.
nie, ale znam dobrze ta miejscowosc od dziecka. niestety nic nie wiem o pracy.
Pani Basiu. Może p.ma jakieś namiary na osobę,która może pomóc w znalezieniu pracy
Ja znam tylko pośredników którzy załatwiają prace dla pielęgniarek.A ty w jakim zawodzie chcesz pracować?
Czy ty teraz mieszkasz w Meldoli?Trochę mnie uspokoiłaś gdyz obawiałam się tego miejsca.Myślałam, że jest to jakieś stare miasto , w którym można dostać depresji.Na stronach w internecie tak to wygląda.Czy miałaś jakiś kontakt z tą casą?Jaka komunkacja do Forli tam jest autobus czy pociąg?Pozdrawiam.
to jest mala dziura ale nie jest tak zle. Do F. masz autobusy i do Bolonii i nad morze chyba tez sa bezposrednie. Albo wszystkie inne polaczenia z przesiadka w F.(tu jest duza stacja kolejowa i lotnisko). Ten dom znam niestety dlatego bo tam bywalam (m.in. na pogrzebach - tam jest kostnica) ale ze slyszenia wiem ze atmosfera nie jest najgorsza. jak ci bedzie teskno zawsze mozesz przyjechac do F. na msze polska czy do sklepu ukrainskiego na kefir czy bialy ser albo pawelki ..:)
A czy ta casa jest daleko od centrum miasteczka?Czy jest przytulna czy obskurna?Dzięki za wszystkie odpowiedzi.Tak szczególowo pytam gdyż w poprzedniej w ktorej pracowałam było antypatycznie.Słyszałam że w innych jest lepiej.
Interesuje mnie praca come badante albo gdyby była możliwośc jako pomoc pielęgniarki w casa di riposo lub do sprzątania
to jest duzy ladny dom, z duzym parkiem. Troche poza miastem ale chyba w 10,15 min. mozna dojsc do centrum. Meldola wcale nie jest taka duza. wejdz sobie na ta strone - jak sie nie myle to w drugim rzedzie po prawej stronie jest zdjecie casa di riposo. Ma dobra opinie. Poza tym zawsze jak bedziesz na miejscu mozesz zmienic. Moze beda potrzebowac do pracy w Centro Oncologico Romagnolo? Albo w szpitalu w Forli (duzy nowoczesny szpital i juz kilka polek tu pracuje)?
http://www.comune.meldola.fo.it/foto/albumoggi.html
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CafeItalia

»

Pomoc językowa