życie we Włoszech, praca, obywatelstwo.

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć. Proszę o kilka informacji związanych z: cenami (w tym koszty wynajmu przyzwoitego mieszkania}, postrzegania nas jako Polaków, zdobycia pracy {najlepiej przy komputerach}(po liceum zarządzanie informacją), o zarobkach jako pensja-wydatki oraz po jakim czasie można dostać obywatelstwo. Bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedzenia na którejś z tych rzeczy. Dziękuje.
ceny, praca, zarobki --> zalezy od regionu
wydatki --> zaleza od regionu i trybu zycia
postrzeganie Polakow --> to sprawa indywidualna
obywatelstwo --> po 4 latach zameldowania we Wloszech
Jeśli chodzi o region to środkowa Italia. Mówiąc o wydatkach miałem na myśli jak się mają pieniądze zarobione do tych które musimy wydać np. czy tak jak w Polsce trzeba oszczędzać bo przeciętna pensja nie wystarczy na coś więcej. A z tymi Polakami chodziło mi o stereotyp Polaka we Włoszech. A na prawdę wystarczy tylko 4 lata do otrzymania obywatelstwa? Ktoś mi kiedyś powiedział że potrzeba jest aż 10 lat.
>Jeśli chodzi o region to środkowa Italia. Mówiąc o wydatkach miałem
>na myśli jak się mają pieniądze zarobione do tych które musimy wydać
>np. czy tak jak w Polsce trzeba oszczędzać bo przeciętna pensja nie
>wystarczy na coś więcej.

Jest podobnie jak wszedzie: zalezy od tego, ile zarabiasz, ile osob musi sie za te kwote utrzymac i jaki tryb zycia prowadzisz. Wpisz w wyszukiwarke "ceny", juz kiedys byl taki watek, gdzie podawano konkretne ceny.

>A z tymi Polakami chodziło mi o stereotyp
>Polaka we Włoszech.

Stereotyp Polaka? Moze ktos inny odpowie, bo mnie akurat stereotypy nie obchodza (aczkolwiek pisalam na podobny temat magisterke...;-)) i wole ksztaltowac opinie na swoj temat samodzielnie.:-)

>A na prawdę wystarczy tylko 4 lata do otrzymania
>obywatelstwa? Ktoś mi kiedyś powiedział że potrzeba jest aż 10 lat.

Od prawie 3 lat jestesmy w Unii Europejskiej...

« 

Programy do nauki języków

»

Programy do nauki języków