centra handlowe w milano

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao tutti!

Za 2 tygodnie wybieram się do Mediolanu i mam do Was pytanie, gdzie są tam jakieś fajne centra handlowe takie jak nasze polskie galerie - co by było dużo sklepów w jednym miejscu. W wakacje jak byłam, znalazłam tylko Auchan i tam nie było za wiele sklepów, wiec jak macie jakies namiary to czekam i z góry molto grazie!!!
Jeszcze cos mi sie przypomniało - czy ktoś wie do kiedy jest sconto, bo nie wiem czy w ogóle mam po co jechac :-)))

Saluti cordiali!!!
niestety za dwa tygodnie to bedzie juz dawno po wyprzedazach(zaczely sie 7. 01).nawieksze centra handlowe nie sa w samym mediolanie. zalezy w jakiej okolicy bedziesz. w samym centrum jest slynny dom handlowy La Rinascente.
Hey!

Tak dokładnie jadę do małego miasteczka pod Milano - do Vigevano, ale jestem w stanie dojechac wszędzie, gdzie można coś fajnego kupic. Tak myslałam, ze to jest już trochę za późno, ale w takim momencie albo nie kupi się nic albo coś się kupi "bardzo tanio" - i na to liczę :-)))

Pozdrawiam!
Rinascente jest bardzo drogi. Faktycznie większość jest poza Milano. Jeszcze prawie w miescie (kierunek Sesto San Giovanni - autobus 727 spod dworca) jest Centro Sarca. W Piazza Italia, np. bywają całkiem fajne ciuchy, choć nie zawsze.
Na Corso Buenos Aires tez można znależć kilka fajnych sklepów. Ale racja, że to już będzie raczej po wyprzedażach...
Bez przesady, za 2 tygodnie to będzie równo w połowie przecen, i na pewno coś się jeszcze kupi. Wyprzedaże w Mediolanie (i w całej Lombardii) kończą się 7 marca

www.sottocoperta.net/eventi/saldi.asp
To mnie trochę pocieszyłaś! Mam nadzieję, że jednak coś upoluję.
Jeśli znacie jeszcze jakieś sklepy to piszcie! Ja np. bardzo lubię COIN-a. Zawsze znajduję coś tam fajnego na wyprzedazach!

A poza tym napiszcie co porabiacie w Italii. Ja w tym roku konczę studia i też mam zamiar wyjechac do Włoch i poki co nie mam tam fajnych koleżanek - moze by my się kiedys spotały???

Pozdrawiam serdecznie!!!!!
Iwonka, a orientujesz się jak to jest w pozostalych regionach?
kiedy koncza sie wyprzedaze np. w Rzymie lub Neapolu?
ale jestem nierozgarnięta!
dzięki za linka...juz wszystko wiem i bardzo mi się przyda:))
:) Może po prostu spać ci się chce?
Ja właśnie idę na krótki spacer żeby się zmęczyć i iść spać :)
ja właśnie wróciłam ze spacerku z psem i właśnie spać mi się nie chce....ale z rozsądku (AH CÓŻ TO???) wyłączam komputer....notte...naprawdę swietny ten link!
W Rozzano "fiordaliso" (dojezdza tramwaj 15 z samego Duomo) lub w Assago Carefour. Pozatym jest jeszcze "Carosello - Carefour" w Carugate.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Życie, praca, nauka