obietivvo lavoro-inaczej italika wroclawCZYzaufane

Temat przeniesiony do archwium.
chcialem sie spytac kto wyjezdza teraz z tego posrednictwa pracy do wloch i gdzie
mamy dzien 2007.02.07
Wejdź na wszystkie tematy dla pielęgniarek,które próbują wyjechać przez polskie agencje to poczytasz jak się wypowiadają na ten temat.A Italika-Obietivo Lavoro-Bs-Quanta-itp to wszystko jeden i ten sam pies.
Jak narazie to jeszcze nikt pozytywnie się nie wypowiedział na ich temat.A jesli były takie wpisy to pisali je pracownicy tych firm,zadna wyjeżdzajaca(a raczej próbujaca wyjechać przy ich pomocy)pielegniarka tego nie zrobiła.A ty jedziesz jako pielęgniarz?czy też firmy,z braku ufajacych im pielęgniarek organizuja wyjazdy dla innych zawodów?
dziwne jest to ze dorosli ludzie oceniaja firme na podstawie komentarzy innych osob na jej temat. jak juz kiedys pisalam, ludzie doinforumjcie sie najpierw zanim zaczniecie rzucac jakies maloprawdziwe oskarzenia. Jesli tak oszukuja ,jak twierdzicie, to napiszcie w czym sa niewiaqrygodni, czyli co obiecuja przed wyjazdem czego nie ma/realizuja potem na miejscu itp. ???Podajcie jakies konkretne przyklady jesli chcecie byc wiarygodni..bo takie oskarzanie bez podstawne nie ma poprostu sensu. Bo ktos cos na pisze a reszta to powtarza.
Tak jak juz zreszta kiedys w pewnym watku o obiettivo lav. ktos wielce oburziny pisal >>na wstepie biora od ciebie 350zl za wyjazd
pozwolilam tu sobie wkleic pewnien wpis na potwierdzenie moich slow:

marxon92,5 26 Sty 2007, 16:22 odpowiedz Zgłoś wpis do usunięcia

witam wszystkich na stronie jestem tu pierwszy raz i sie ciesze ze znalazlem tu ta strone bo jak czytam to bym wpadl w sidla obietivo lavoro teraz oferuje na skladanie silnikow w rimini nad morzem gdzie mialbym jechac 10 lutego 2007 jak przeczytalem tu opinie roznych ludzi to stwiertdzilem ze niewarto jechac gdyz oni wyciagna kase od ciebie na poczatek jest 350zl na wyjazd potem do 250euro za mieszkanie a niech beda jakies inne dokumenty potrzebne i wezma nastepna kase, w umowie jest ze po pietnastym dostajesz kase musisz miec ze soba jeszcze na caly miesiac kasy by wyzyc jak czytalem w poscie ktoryms ze 350euro wyplacaja ami oferowali 1100euro netto wiarygodnosci niesprawdzilem pracodawcy no bo jak mozna sprawdzic pojedziesz na miejsce i zobaczysz po miesiacu ile wplynie chcialbym wogle gdzies wyjechac pracowalem w firmie BOSH znana firma na produkcji jesli ktos pomoze iczy z biura wiarygodnego wyjechac to odwzdziecze sie a jeszcze jedno nieznam jezyka ale slucham uwaznie i szybko sie ucze z gory dziekuje
Żona wyjechała za pośrednictwem Italiki z Wrocławia w czewcu a od sierpnia zaczęła pracę. Obiecywali 1200 euro netto a okazało się że to brutto. Poza tym mają płacone za faktyczne przepracowane godziny, no i trzeba się wykłócać o wszystko. Żona nie ma jeszcze zapłacone np. za nocki w ubiegłym roku, dostała 4 dni urlopu na święta i też nie ma zapłacone. Jest dziewczyna co pracuje od poniedziałku do piątku ale tylko po 3 lub 4 godziny. To wyobraźcie sobie jej pensje. Także może to jest dobre na początek dla pielęgniarki bez rodziny, która czeka na pomoc finansową, ale najlepiej spróbować coś samemu znaleść. To by było o Italice z Wrocławia, czy jak kto woli Obiettvo Lavoro. Pozdrawiam Pootus
I takie głównie zarzuty są nt wcześniej wymienionych firm.Nikt tego nie wysysa z palca ani nie powtarza czegos tam.Ludzie przekazuja sobie opinie na ten temat,to co przeżyli sami lub ich bliscy,jak np.Pootus.Jeśli ktoś dobrze poczyta wszystkie tematy o w/w firmach,pisały o tym pielęgniarki bo te firmy zajmowały się dotychczas tylko nimi,to się dowie jakie są opinie o tych polskich agencjach.Firmy klonuja sie,zmieniają nazwy i rzekomo włascicieli ale w rzeczywistosci za wszystkim stoi jedna i ta sama osoba i jej pomocnicy.A ponieważ pielęgniarki,dzięki fioletowej stronce ostrzegają sie i uciekają z polskich do włoskich agencji(które nie pobieraja kompletnie żadnych pieniedzy za nic)to te pierwsze werbuja(i oszukuja)ludzi z innych zawodów.
ale przeciez obiettivo lavoro to chyba firma polsko-wloska??no nie? przeciez maja swoje oddzialy w Italii i w Polsce z tego co mi wiadomo.
ok, ja rozumiem,ze sprawa pielegniarek wysyłanych przez te posrednictwa jest juz jasna,zbyt długie czekanie na wyjazd i ciagłe problemy to budzi niechęć i złość , ale mam pytanie czy jest tutaj ktos kto wyjechał przez Obiettivo Lavoro do innej pracy - nie pielegniarki, czy jest ktos kto np pracuje lub pracował w fabyce okularów czy przy tym skrecaniu silnków lub jeszcze gdzie indziej?????
a jeszcze mnie jedna rzecz bulwesuje , czemu dziwi,ze trzeba płacic za mieszkanie, przeciez to chyba jest normalne, jedyny wyjatek to praca na 24 godz z zakwaterowaniem i wyzywieniem, gdzie kase zarabia sie na czysto tylko powiedzmy sobie szczerze jakim kosztem......
Popieram w zupelnosci.. Ja tez musze placic za mieszkanie i jak potrzebne mi sa jakies dokumenty to tez place za ich przetlumaczenie, to jest chyba logiczne. A ze placa po 15 jak ktos tam wyzej napisal: no dziwne zeby mieli placic od razu jak zaczniesz prace!! Mi tez placa po miesiacu przepracowanym i co w tym dziwnego?? chyba nic.
Wydaje mi sie ze te firmy zalatwiaja prace a nie zycie i utrzymanie w kraju do ktorego sie wyjezdza...
hej malwa, witam,dzieki za poparcie w sumie czegos co jest normalne, w Polsce jak pracujemy to z pensji zyjemy,płacimy rach itd... a ty czym sie zajmujesz w słonecznej Italii?pozdrawiam;0
ciao! Oj nie wiem czy takiej slonecznej:-) Ja pracuje w jednej firmie jako sekretarka dyrektora i sama sobie place za mieszkanie itp.;-) No ale w sumie niczego sobie nie zalatwialam przez to biuro podane w tytule tematu.. A ty jestes w polsce czy tez we Wloszech?
no jeszcze w Polsce bo szukam juz sama nie wiem czego, byłam w Italii prawie 2 lata a potem wpadłam na super pomysł powrotu do polski:(
mam tu prace ale juz mi psychika siada zupełnie i musze zmienic klimat:) to moje [gg] moze jak bedziesz miec chwilke to poggadamy:)
MOJA KOLEZANKA Z KTORA CHODZILAM NA WLOSKI POJECHALA W PAZDZIERNIKU I WROCILA PO 2 MIESIACACH BEZ PIENIEDZY I WYKONCZONA PSYCHICZNIE. PRACY NIE BYLO JAK OBIECYWANO PRZED WYJAZDEM.ODBYWALY TYLKO ROZMOWY Z PRACODAWCAMI Z KTORYCH NIC NIE WYNIKALO. POZDRAWIAM
witam, a gdzie pojechała twoja kolezanka?
POZDRAWIAM WSZYSTKIE PIELĘGNIARKI WŁASNIE WRÓCILAM Z WŁOCH NA URLOP PO 8 MIESIĄCACH PRACY.DLA MNIE TE MIESIĄCE TO NOWA SZKOLA ŻYCIA NIE BYŁO ŁATWO ALE PRZETRWAŁAM.WSZYSTKIM PIELĘGNIARKĄ KTÓRE CHCĄ WYJECHAĆ MUSZE POWIEDZIEĆ ŻE OD KWIETNIA ZMIENIŁY SIĘ ZASADY DLA NIE BĘDZIE ŁATWO GŁOWNIE CHODZI O JĘZYK.JEST KURS W IZBACH PIEL. KTÓRY KOŃCZY SIĘ B. TRUDNYM TESTEM.O PRACĘ JEST CORAZ GOZEJ PONIEWAŻ JET B. DUŻO PIEL. Z RUMUNI ONE NIE MAJĄ TAKICH JAK MY PROBLEMÓW Z JĘZYKIEM.JEŻELI CHCECIE WYJECHAĆ MUSICIE SIĘ LICZYĆ Z NAJGORSZYM JA POJECHAŁAM Z TAKIM NASTAWIENIEM I MOŻE DLATEGO PRZETRWAŁAM.
JESZCZE MUSZE DODAĆ ŻE JAK JUŻ UDA SIĘ WAM WYJECHAĆ TO MUSICIE LICZYĆ NA SIEBIE OBIECTTIVO Z POLSKI NAPEWNO WAM NIE POMOŻE BO JUŻ WAS SPRZEDAŁO. POWODZENIA
zgadzam sie w zupelnosci.agencje sprzedaja ludzi jak zwierzeta.obiecuja cuda a jak przyjdzie co do czego to okazuje sie zupelnie co innego.ostatnio agencja o ktorej mowa wyslala kilku polakow do jednej wloskiej firmy oczywiscie nie mowiacych po wlosku.podpisali kontrakt z agencja we wloszech i okazalo sie,ze robia zupelnie co innego niz mieli robic.pojechali wyksztalceni ludze z doswiadczeniem a pracuja jako zwykle ROBOLE i niestety na awans nie ma mozliwosci i nigdy nie bedzie bo polskie dyplomy nie sa akceptowane.i tak dobrze,ze firma im daje mieszkanie i objady to tyle na tym wygrali.Wlosi nie potrzebuja ludzi na stanowiska oni potrzebuja inzynierow ale do pracy zwyklego robotnika,najlepiej bez jezyka zeby mozna bylo nim latwiej manipulowac.jednak jeszcze gorsza agencja od obiettivo jest generale industrielle tam to sie cuda dzieja.busta paga kazdego miesiaca jest inna i zaden z syndykalistow roznych syndykatow nie jest w stanie wytlumaczyc dlaczego.zastanowcie sie czy napewno wlochy sa dobrym krajem na wyjazd.ja mam juz ustalona date powrotu do polski i napewno tu juz nie wroce bo tutaj mozna sie jedynie stoczyc w dol.kraj dla debili i tych co wierza w puste slowa i obietnice.
ja slyszalam od znajomej ktora mieszka w niemczech ze tam polskie pielegniarki sa bardzo cenione za fachowosc potrafia robic takie rzeczy ktore tam wyonuje lekarz tylko jak sie tam dostac do pracy?
nie tylko pielegnia rki sa wykorzystywane we wloszech,rowniez inni pracowniy.zawsze sie jest stranierom wlochy polecam dla tych ktorzy chca zwiedzic kraj lub dla tych ktorzy nie maja innego wyjscia bo czyz mozna sie dorobic zarabiajac 500euro na poludniu?
bzdety,bzdety...po co korzystac z posrednika i dawac sie wykorzystywac/kurde musze na skladnie uwazac bo sie Ladispoli psudo Wilczyca przyczepi/ewidentnie sa w zmowie,posrednicy znaczy.Ludzie jestesmy w Europie i wezcie sprawe w swoje rece..Widze ogloszenia w gazecie wychodzacej,co tydzien , wlasnie OL i nie sadze zeby akurat te ogl.o prace we wloskiej prasie byly inne i nie byla to jakas przewalanka dla Wlochow,a tylko nas Polakow sie wali po rogach znaczy kantuje/bo znowu Ladispoli Wilczyca sie przyczepi/.sa faktycznie co tydzien ogl.o pracy dla pielegniarek.ale glownie ze znajomoscia jezyka..przykro mi dziewczyny.
jeśli nie jesteś pracownikiem Agencji tym badziej dziwi mnie Twoje oburzenie na ngatywne opinie. Wielokrotnie jeździłam za granicę i z wlasnego doświadczenia wiem, że rzadko biura realizują to co jest zawarte w oficjalnej ofercie. Dlatego opinie tutaj umieszczone jedynie potwierdzaja mój pogląd. Uszanuj pawo do wyrażania swojego zdania!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie